Antena 3 CNN Actualitate Bogdan Aurescu, la Antena 3: Nu s-a confirmat coronavirusul la românul din Italia internat la Roma

Bogdan Aurescu, la Antena 3: Nu s-a confirmat coronavirusul la românul din Italia internat la Roma

Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a declarat, vineri, la Antena 3, că MAE ajută românii să se repatrieze din zonele în care coronavirusul face victime.

Bogdan Aurescu, la Antena 3: Nu s-a confirmat coronavirusul la românul din Italia internat la Roma
Sursa foto: foto: Antena 3
31 Ian 2020   •   19:38

"Am urmărit cu foarte multă atenție încă de la începutul apariției acestei crize sanitare privind coronavirusul evoluția evenimentelor. Am emis două atenționări de călătorie și am mărit nivelul de alertă pentru călătoriile în China.

De asemenea, am luat măsuri prin intermediul ambasadei noastre de la Beijing pentru a identifica cetățenii români, pe de o parte cei care se află în provincia Hubei, deci în zona în care se produce cu cea mai mare intensitate această criză și în al doilea rând cu privire la prezența cetățenilor români în general din China pentru a putea lua măsuri de sprijin pentru eventuala lor repatriere, dacă iei o solicită

În ceea ce privește cei patru cetățeni români care se află în provincia Hubei, facem demersuri active pentru a fi ajutați să se întoarcă în țară prin folosirea oportunităților pe care le avem în relația cu partenerii noștri europeni, mă refer la zborurile care sunt organizare de Franța și de Germania", a declarat Bogdan Aurescu.

De asemenea, ministrul a precizat că românul din Italia nu are coronavirus.

În ceea ce privește cei doi cetățeni români care se află în Spania și respectiv în Italia care au fost suspecți de coronavirus, în ceea ce privește cetățeanul român aflat în Spania în urma demersurilor pe care misiunile noastre diplomatice și consulare din Spania le-au făcut a rezultat că analizele sunt încă în curs.

În ceea ce privește românul care se află internat în Italia, rezultatele analizelor, obținute de ambasada noastră la Roma, arată că nu este vorba despre o infecție cu coronavirus", a subliniat Bogdan Aurescu, la Punctul de Întâlnire.

 

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close