Antena 3 CNN Actualitate „Boli” care aduc libertatea: de la atrofierea testiculelor la sarcina de un an şi jumătate

„Boli” care aduc libertatea: de la atrofierea testiculelor la sarcina de un an şi jumătate

„Boli” care aduc libertatea: de la atrofierea testiculelor la sarcina de un an şi jumătate
Sursa foto: Foto: Intact Images
03 Mar 2011   •   14:46

Seria arestaţilor sau condamnaţilor care nu suportă puşcăria s-a îmbogăţit cu un nou nume: Bercea Mondial. Punctul comun al acestora: problemele de sănătate.

Bercea Mondial, arestat pentru tentativă de omor, a depus la instanţă o cerere de punere în libertate sub control judiciar. Cererea sa va fi soluţionată joi de către magistraţi. Între alte motive invocate de avocaţi, se află şi unul de natură medicală. Bercea, pe numele său adevărat  Sandu Anghel, susţine că nu poate să respire şi că suferă de claustrofobie. El s-a plâns şi anchetatorilor de această suferinţă. Bercea a fost dus la consult, i s-au făcut şi analize şi s-a constatat că este perfect sănătos. Magistraţii Tribunalului Olt urmează să decidă joi dacă îl lasă sau nu în libertate pe Bercea.

Legislaţia penală prevede posibilitatea eliberării din arest sau întreruperea executării pedepsei din motive medicale, în cazul bolilor care nu pot fi tratate în sistemul medical penitenciar.

Urmează un top al unora dintre afecţiunile medicale care i-au ajutat pe unii infractori să scape din puşcării, potrivit Gândul.

Interlopul Dănuţ Udilă a reuşit, la un moment dat, să scape din arest, invocând probleme medicale, respectiv atrofierea testiculelor. Udilă a fost implicat în mai multe dosare penale, fiind acuzat de înşelăciune, fals şi uz de fals. El a afirmat că este victima unei reglări de conturi din lumea interlopă.

Mona de Freitas, acuzată de evaziune fiscală împreună cu fostul soţ - ex-deputatul PSD Gabriel Bivolaru - a reuşit să nu facă închisoare, invocând faptul că este gravidă. Potrivit actelor depuse de ea la instanţă, perioada de graviditate a durat un an şi jumătate. Cei doi soţi au înfiinţat mai multe firme, au cumpărat mai multe hoteluri şi au dat numeroase ţepe, cea mai consistentă fiind cea dată BRD.

Constantin Constantin, fostul patron de la "Sexy Club", a fost eliberat din arest pentru că suferea de diabet şi de claustrofobie. Constantin a fost cercetat în mai multe dosare - tâlhărie, port ilegal de armă, proxenetism - în unele fiind achitat.

Omar Hayssam, teroristul nr. 1 al României, a fost pus în libertate pentru că era bolnav de cancer. El a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru terorism în dosarul privind răpirea celor trei jurnalişti români în Irak.

Serghei Gorbunov a fost eliberat din penitenciar pentru că suferea de glaucom. Gorbunov fusese condamnat la 16 ani de închisoare pentru că a atacat un patron de casă de schimb valutar din Deva, pe care l-a şi jefuit. După eliberare, a fost principalul suspect în cazul atacului armat de la casa de schimb valutar din Braşov.

Petrişor Duduianu, un alt interlop, a scăpat din puşcărie tot pe baza unui certificat medical, din care rezulta că are obezitate şi litiază la colecist.

×
Subiecte în articol: boli inchisoare obezitate
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close