Antena 3 CNN Actualitate Bolnavă de cancer: "M-am săturat să îi umplu de respect! Băsescu este direct răspunzător de lipsurile noastre"

Bolnavă de cancer: "M-am săturat să îi umplu de respect! Băsescu este direct răspunzător de lipsurile noastre"

Bolnavă de cancer: "M-am săturat să îi umplu de respect! Băsescu este direct răspunzător de lipsurile noastre"
Sursa foto: Foto: Antena 3
23 Feb 2012   •   23:31

Bolnavii de cancer trăiesc drame greu de imaginat pentru un om fără această boală. Lipsiţi de medicamentele atât de necesare tratamentului lor, bolnavii cer de dreptul la o viaţă decentă.

La fel ca mulţi alţii, doamna Danciu este o bolnavă de cancer care deplânge nepăsarea preşedintelui Traian Băsescu la suferinţele poporului pe care îl reprezintă dar incompetenţa ministrului Sănătăţii de a face ordine în sistemul sanitar.

"O să ziceţi că sunt rea şi probabil voi fi acuzată că spun asta dar îmi exprim părerea. Lui Traian Băsescu, pe care îl fac direct răspunzător pentru toate aceste lipsuri ale noastre, vin şi îi spun să dea Dumnezeu ca unul din copii dumneavoastră să trăiască ce trăiesc eu!" a declarat femeia, cu ochii în lacrimi, în cadrul ediţiei de joi a emisiunii Sinteza Zilei de la Antena 3

"Eu nu sunt o persoană rea. Am 3 copii, eu simt gândul meu. Dar aşa m-am săturat să îi respect, să le vorbesc elevat, să fiu cea care tace din gură şi să fiu umilită. Şi aşa m-am săturat să aştept ca un medic să îmi spună că mă ajută să trăiesc. M-am săturat să îi umplu de respect" a adăugat aceasta.



Guvernul a alocat, din Fondul de rezervă, 750.000 lei pentru cumpărarea de urgenţă a medicamentelor morfinice necesare tratamentului bolnavilor de cancer.

În urma campaniei declanşate de Mihai Gâdea la Antena 3 privind drama celor 500.000 de bolnavi de cancer, Guvernul recunoaşte prin decizia şedinţei extraordinare de azi incompetenţa autorităţilor şi aruncă câteva firimituri prin alocarea a 750.000 de lei pentru procurarea de morfină.

Scandalul medicamentelor pentru bolnavii de cancer a fost dezbătut şi în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, de miercuri seară. Întrebat de Mihai Gâdea despre lipsa cantităţilor necesare de morfină pentru tratarea pacienţilor, şeful CNAS, Lucian Duţă, a explicat că "singurei firme care făcea importul de morfină în România, nu i-a mai convenit să stea în ţara noastră în actualele condiţii de piaţă".

VEZI AICI ÎNREGISTRAREA COMPLETĂ A EMISIUNII SINTEZA ZILEI

×
Subiecte în articol: bolnava de cancer Sinteza Zilei
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close