Antena 3 CNN Actualitate Bolnavii nu vor mai primi reţete gratuite şi compensate, de la 1 aprilie

Bolnavii nu vor mai primi reţete gratuite şi compensate, de la 1 aprilie

Bolnavii nu vor mai primi reţete gratuite şi compensate, de la 1 aprilie
Sursa foto: Foto: Observator
23 Mar 2011   •   12:48

Fără reţete gratuite, compensate şi trimiteri la medici specialişti, începând de la 1 aprilie. Decizia a fost luată, după ce peste 80% din medicii de familie au anunţat că nu vor semna contractele-cadru la începutul lunii viitoare, informează Mediafax.

"A devenit o tradiţie faptul că în fiecare primăvară suntem nevoiţi să ducem un adevărat război pentru a apăra cabinetele, pentru a ne proteja pacienţii, pentru a face cât de cât funcţional acest sistem din ce în ce mai haotic", a declarat, miercuri, preşedintele Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF), dr. Doina Mihăilă.

Doctorii doresc suspendarea acestor acte care vizează aspecte privind informatizarea, respectiv achiziţionarea a două sisteme de internet în bandă largă 3G de către medicii de familie, achiziţionarea de cititoare şi inscripţionare de card.

"Nu ne putem asuma achiziţionarea unor astfel de sisteme după care am putea fi acuzaţi că nu am luat ceea ce trebuia. Aceste echipamente trebuie cumpărate de către Casa Naţională care să-şi asume partea tehnică, funcţionarea sistemului", a spus preşedintele FNPMF.

Mihăilă a mai spus că medicii de familie au cerut autorităţilor prelungirea semnării contractului-cadru până la 1 mai, pentru ca în acest timp să fie făcute modificările pe care le solicită FNPMD şi Societatea Naţională de Medicina Familie - Medicină Generală. Cele două organizaţii au cerut în instanţă suspendarea Hotărârii 1047/1571, astfel că instanţa Curţii de Apel Bucureşti urmează să ia o decizie în acest sens.

×
Subiecte în articol: 1 aprilie medici de familie
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close