Antena 3 CNN Actualitate Bomba de la Ministerul Justiţiei. Cum fabrică DNA interceptări

Bomba de la Ministerul Justiţiei. Cum fabrică DNA interceptări

Bomba de la Ministerul Justiţiei. Cum fabrică DNA interceptări
Sursa foto: foto: pixabay.com
19 Mai 2016   •   20:51

Răzvan Dumitrescu şi Oana Zamfir au prezentat, în ediţia specială de joi a emisiunii ''Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv'', dovada că DNA fabrică interceptări.

"În instanţele din România ajung înregistrări audio-video pe post de probe, ciudate, în cel mai fericit caz. Sau aş putea să folosesc alte cuvinte - nu spun fabricat, ci cum spun experţii: ''baleaj întreţesut'', ''montaj video prin juxtapunere'', ''fişierul nu reprezintă o înregistrate autentică'', a explicat Răzvan Dumitrescu.

Echipa ''Subiectiv'' a realizat un material video exemplificator bazat pe concluziile unui raport realizat de Institutul Naţional de Expertize Criminalistice într-un anume dosar, despre care realizatorii TV nu oferă mai multe detalii, fiind vorba de o anchetă în derulare.

În raportul său, expertul INEC afirmă că în urma examinării cursivității mișcării personajelor din imagini s-a constatat că la dosarul repectiv exista inregistrari realizate "prin juxtapunerea unor fragmente preluate cu echipamente si setari diferite, mergând până la afișarea diferită a informațiilor temporale din imagine".

''Semnalul dat de această expertiză e uluitor'', a subliniat Oana Zamfir.

''Același dialog, locuri diferite, aceleași cadre. Lipsesc cuvinte. La juxtapunere am sărit peste cuvântul SRI Era şi el în răspunsul colegei mele. La juxtapunere a dispărut'', a arătat Oana Zamfir. 

Avocatul Pavel Abraham a spus, într-o intervenție telefonică în emisiunea Subiectiv, că în foarte multe situații DNA, atunci când încearcă să facă anumite activități flagrante,ca să consolideze sistemul probator sau aprecierile celor care fac denunțul, recurge la o operațiune de consolidare a probelor. 

''După părerea mea, asta vine în contradicție flagrantă cu dispozițiile sau practica CEDO în sensul că acel om recurge la limita dintre provocare și normalitate'', a spus Abraham.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Subiectiv
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close