Bomba toxică plutitoare. După ce trei ţări au refuzat să o primească în porturile lor, nava germană avariată care transportă substanţe periculoase vine în România

de D.D.    |    19 Mar 2013   •   07:15
Bomba toxică plutitoare. După ce trei ţări au refuzat să o primească în porturile lor, nava germană avariată care transportă substanţe periculoase vine în România Foto: wikipedia.org
O navă germană avariată, care transportă substanţe chimice periculoase, e în drum spre România. Trei ţări au refuzat să o primescă în port pentru reparaţii, de teama acestor substanţe periculoase aflate în cele 150 de containere. Nava va ajunge în şantierul naval din Mangalia la compania care a construit-o şi care şi-a asumat riscul să o repare.

Nava nu a fost primită în porturile din Franţa, Marea Britanie şi Olanda din cauza încărcăturii considerată periculoasă. Asta deşi nu există informaţii clare despre transport.

Port-containerul Flaminia, sub pavilion german, a fost numit "bombă toxică plutitoare", după ce o parte din cele 150 de containere au luat foc în iulie 2012, în mijlocul Atlanticului. Doi membri ai echipajului au murit iar ceilalţi 25 au abandonat nava. Germanii au decis să aducă într-un port cargoul ca să îi analizeze încărcătura.

Nava avariată încărcată cu resturi otrăvitoare a pornit spre România, sub escorta a două şlepuri, la sfârşitul săptămâni trecute. Ar urma să fie reparată în Mangalia chiar de compania care a construit-o, în 2001.


x close