Antena 3 CNN Actualitate BOR va primi gratuit vechiul Parlament şi alte 32 clădiri cu terenul aferent

BOR va primi gratuit vechiul Parlament şi alte 32 clădiri cu terenul aferent

BOR va primi gratuit vechiul Parlament şi alte 32 clădiri cu terenul aferent
Sursa foto: Foto: panoramio.com
21 Oct 2010   •   18:04

Guvernul urmează să cedeze gratuit Bisericii Ortodoxe Române clădirea vechiului Parlament al României şi alte 32 de clădiri, printre care şi complexul hotelier Tismana, cu terenuri aferente în suprafaţă de peste 26 hectare, precum şi alte terenuri de 6 hectare, informează Mediafax.

Clădirile sunt în prezent administrate de Secretariatul de Stat pentru Culte, de unele ministere sau consilii judeţene şi sunt date în folosinţă gratuită unităţilor de cult. Imobille urmează însă să fie trecute fără plată în proprietatea BOR, în baza unor proiecte de hotărâri pregătite de Guvern,

Printre imobilele care vor fi transmise fără plată Bisericii Ortodoxe Române se numără clădirea fostului Parlament al României, din Dealul Mitropoliei, cu un teren aferent în suprafaţă de 17.690 metri pătraţi, precum şi un nivel din blocul P5B, aflat în Piaţa Unirii din Bucureşti, având o suprafaţă desfăşurată de 9.117 metri pătraţi.

Şi complexul hotelier Tismana (judeţul Gorj), cinci pavilioane din incinta mănăstirii Răchitoasa (judeţul Bacău), precum şi 11 clădiri din comuna Slobozia (judeţul Giurgiu) vor fi cedate BOR.

Dar asta nu e tot. Biserica Ortodoxă Română va mai primi din partea Guvernului, printre altele, un teren de 16.250 metri pătraţi din municipiul Alba-Iulia şi un alt teren în suprafaţă de 1.676 metri pătraţi din municipiul Tulcea.

În total, Guvernul va transfera, fără plată, din proprietatea publică şi administrarea Secretariatului de Stat pentru Culte în proprietatea BOR un număr de 33 clădiri, cu terenuri aferente în suprafaţă de peste 26 hectare, şi alte terenuri cu suprafaţă totală de peste 6 hectare.

Documentele prin care sunt cedate cladirile şi terenurile arată că, după anul 1990, din dorinţa de a repara în parte abuzurile regimului comunist şi pentru a veni în sprijinul activităţii sociale, culturale, spirituale şi educaţionale a cultelor, o serie de imobile au fost transmise în folosinţa gratuită a unităţilor de cult.


 

×
Subiecte în articol: BOR guvern
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close