Antena 3 CNN Actualitate Botezul apei pentru primii scafandri salvatori

Botezul apei pentru primii scafandri salvatori

Botezul apei pentru primii scafandri salvatori
28 Iul 2007   •   14:01

Primii scafandri profesionişti ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au primit ieri botezul apei. Timp de un an, militarii au fost instruiţi pentru intervenţii în caz de inundaţii, viituri şi alunecări de teren. Guvernul a început pregătirea lor pentru intervenţii subacvatice abia după inundaţiile de acum doi ani, care au lăsat în urmă zeci de morţi.

Inspectoratul General pt Situaţii de Urgenţă a primit prin Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare 350.000 de dolari. Banii sunt destinaţi dotării şi instruirii scafandrilor profesionişti. Primii 39 de militari care au finalizat cursurile de perfectionare au demonstrat ce pot într-o simulare organizată la Eforie Nord. Scafandrii au primit 13 bărci cu motor cu dotări speciale pentru intervenţii acvatice: GPS cu afişaj pe vizorul prin care observă ce se află pe fundul apei, sistem de intercomunicaţie cu cei aflaţi la suprafaţă sau lampa pentru căutari. Echipajele vor acţiona pentru început în zece judeţe şi municipiul Bucureşti.

Colaborarea între Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare România va continua în perioada 2007-2009 pentru îmbunătăţirea capacităţii şi echipamentelor destinate intervenţiilor în cazul dezastrelor acvatice.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close