Antena 3 CNN Actualitate Doi frați din Alba au acasă un brad natural împodobit de 14 ani. "La noi e în permanență Crăciun”

Doi frați din Alba au acasă un brad natural împodobit de 14 ani. "La noi e în permanență Crăciun”

Tinerii, frate și soră, au acasă cel mai longeviv brad natural, împodobit ca pom de iarnă, din România. Timp de 14 ani bradul a stat împodobit, iar tinerii vor să continue tradiţia. Gestul lor are la bază o cauză nobilă.

Doi frați din Alba au acasă un brad natural împodobit de 14 ani. "La noi e în permanență Crăciun”
de Claudia Popovici    |    28 Dec 2020   •   22:45

Cei doi tineri - frate și soră - au povestit în presa locală că au cumpărat bradul în urmă cu 14 ani, când tatăl lor încă era în viață. L-au decorat cu globuri și beteală și l-au aşezat în sufrageria apartamentului lor compus din 3 camere și bucătărie, în cartierul Microraion III, din municipiul Aiud, judeţul Alba.

"Ne-am dorit, ca în fiecare an, să avem un brad al nostru! Așa am fost învățați de părinții noștri încă din copilărie. Acest brad a fost cumpărat din piață, de la un om de prin Munții Apuseni, și l-am ornat!

Orice om își dorește de Crăciun un brad în casă. Inițial l-am lăsat până în primăvară. Ne-a plăcut. Era prea frumos să-l aruncăm. Apoi, văzând că se păstrează bine, am început să ne întrebăm: Oare de ce să-l aruncăm? De ce să nu-l ținem? Nu este păcat de frumusețea aceasta? Și, uite așa, a mai trecut un an. Prezența lui face ca la noi în casă să fie în permanență Crăciun”, ne-a explicat Andrei Bako, deținătorul bradului, pentru aiudinfo.ro.

Bradul s-a păstrat foarte bine chiar dacă nu este pus în ghiveci

Pentru că bradului lor a rezistat eroic, cei doi frați, au hotărât să-l mai găzduiască încă un an. Anii au trecut, bradul a continuat să reziste chiar dacă culoarea lui nu mai este verde, acele devenind maro-roșcat. Anul acesta bradul celor doi frați a împlinit 14 ani.

"Ne dorim să demonstrăm că, dacă vrei, poți să faci un bine naturii"

"Am auzit că există în Cartea Recordurilor un brad asemenea celui pe care-l avem noi, care ar avea nu știu câți ani. Mulți. Nu concurăm cu acesta! Ne dorim să demonstrăm că, dacă vrei, poți să faci un bine naturii.

Prin faptul că am păstrat acest brad timp de 14 ani, am reușit să salvăm de la tăiere alți 13 brazi. Este bine. Putem spune că prin prezența lui în apartamentul nostru, este mereu Crăciun”, a mai spus tânărul

 

 

×
Subiecte în articol: brad Crăciun Alba frati
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close