Antena 3 CNN Actualitate Brancardierul care a omorât din greșeală o pacientă, după ce a deconectat-o de la tubul de oxigen, a fost condamnat la închisoare cu suspendare

Brancardierul care a omorât din greșeală o pacientă, după ce a deconectat-o de la tubul de oxigen, a fost condamnat la închisoare cu suspendare

Brancardierul care a ucis din greșeală o pacientă internată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, după ce a deconectat-o de la instalația de oxigen pentru că a confundat-o cu o persoană decedată, a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

Brancardierul care a omorât din greșeală o pacientă, după ce a deconectat-o de la tubul de oxigen, a fost condamnat la închisoare cu suspendare
de Adelina Miron    |    24 Aug 2021   •   18:23

Bărbatul va trebui să execute o pedeapsă de un an și zece luni de închisoare cu suspendare, printr-o decizie a magistraților Judecătoriei Sectorului 3. Mai mult, timp de doi ani acesta nu va mai avea voie să lucreze ca brancardier sau să își desfășoare activitatea într-o unitate spitalicească.

Totodată, va face și muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 zile, fie la Administraţia Domeniului Public Sector 4 Bucureşti, fie la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4,  și va trebui să plătească statului cheltuieli judiciare în valoare de 2.600 lei, potrivit Gândul.

În luna decembrie a anului trecut, bărbatul a deconectat de la tubul de oxigen pacienta greșită, confundând-o cu colega de cameră a acesteia, o femeie care decedase.

„În data de 10.12.2020, ora 15:30, după ce una dintre cele două paciente dintr-un salon al Secției de Terapie Intensivă a fost declarată decedată, pentru ridicarea cadavrului din salon și depunerea acestuia la morgă au fost solicitați mai mulți brancardieri, între care și inculpatul, precum și o infirmieră. Inculpatul s-a echipat cu costumul de protecție, a intrat în salonul respectiv fără a-i mai aștepta pe ceilalți și, confundând cele două paciente, și-a depășit atribuțiile de serviciu și a scos sonda de intubare de la pacienta în viață, aceasta decedând la scurt timp, în pofida manevrelor de resuscitare aplicate de medicii care fuseseră alertați.”, a transmis la acel moment Parchetul de pe lângă Tribunalul București.
 

×
Subiecte în articol: omorat inchisoare
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close