Antena 3 CNN Actualitate Braşov. Zeci de liceeni ar putea fi bolnavi de tuberculoză, din cauza unui profesor

Braşov. Zeci de liceeni ar putea fi bolnavi de tuberculoză, din cauza unui profesor

Braşov. Zeci de liceeni ar putea fi bolnavi de tuberculoză, din cauza unui profesor
18 Dec 2008   •   21:17

Un număr mare de elevi de liceu din Braşov este posibil să fie bolnavi de tuberculoză, după ce profesorul lor de biologie a venit la cursuri chiar dacă ştia că ar putea avea tuberculoză. În septembrie, profesorul de biologie a fost supus unor investigaţii la plămâni.
În urmă cu două săptămâni profesorul de biologie s-a internat în spital pentru tratament. Aşa a aflat conducerea şcolii despre posibilitatea ca 300 de elevi să fie bolnavi de tuberculoză.
Constantin Hornet, directorul Colegiului "Nicolae Titulescu" din Braşov, a declarat:"Un medic de la medicina muncii i-a recomandat să facă un consult de specialitate. În urma acelui consult nu s-a primit nicio interdicţie. Acum o săptămână, zece zile a fost rechemat la spital pentru a continua investigaţiile. Acesta a adăugat:"Toate cadrele didactice şi toţi elevii vor fi investigaţi să vedem dacă sunt purtătorii acestui bacil.
Inspectoratul şcolar şi direcţia de sănătate publică au aflat de caz de la jurnalişti. Carmen Tănăsescu, inspector şsolar-şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov a declarat:"Nu am fost informată de către direcţiunea liceului. În urma atenţinării mass media am luat legătura cu liceul, cu directorul şcolii. Este, într-adevăr, o problemă şi o problemă gravă a şcolii. Aş dori, însă, să ştiu de ce anume spitalul nu a informat şcoala."
Acest caz nu este singular. Aproximativ 60 de copii dintr-o grădiniţă bucureşteană riscă să fie bolnavi de tuberculoză, după ce o educatoare bolnavă de TBC a venit la cursuri timp de patru luni. Toţi cei 60 de copiii de la grădiniţa 222, precum şi dascălii, sunt nevoiţi acum să îşi facă analizele. Deşi tuşea de luni bune şi a avut mai multe concedii medicale, educatoarea, în vârstă de 54 de ani, nu şi-a anunţat colegii că ar putea suferi de TBC. Ba mai mult, aceasta a insistat să vină în continuare la muncă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: tuberculoza
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close