Antena 3 CNN Actualitate Brazi naturali crescuți special pentru Crăciun: De unde se pot cumpără și care sunt prețurile

Brazi naturali crescuți special pentru Crăciun: De unde se pot cumpără și care sunt prețurile

Mai sunt trei săptămâni până la Crăciun! Dacă vă doriţi un brad natural, Direcția Silvica Prahova pune la dispoziţie arbori încărcați, special plantaţi pentru Crăciun, şi la preţuri pentru toate buzunarele. Şi în Mureş, oamenii pot alege soiurile româneşti sau brazii albaştri de Philadelphia.

Brazi naturali crescuți special pentru Crăciun: De unde se pot cumpără și care sunt prețurile
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    03 Dec 2020   •   14:15

Proprietarii pepinierelor private sunt pregătiţi deja să-şi întâmpine cumpărătorii. 

"Pepiniera a fost înfiinţată cu soiul de picia pungas glauca, popular: albastru de Philadelphia, în limbajul silvicultorului. Este un soi rustic, nepretenţios, suportă foarte bine tunderea. Brazii la ghiveci au înălţimi între 1,5 şi 3 metri. Preţurile variază între 150 şi 300 de lei.", spune proprietarul unei pepiniere din țară.

Şi Direcţia Silvică Mureş întâmpină cumpărătorii cu exemplare de brad şi molid. Preţul pentru un brad variază între 25 şi 35 de lei.

In Prahova, Direcţia Silvică pune la dispoziţie brazi special plantaţi pentru Crăciun. Brazii pot fi achiziţionaţi pe bază de comandă, în funcţie de preferinţele clienţilor.

"Avem în jur de 4200 culturi specializate de brad nurmanian, sau brad de Caucaz. Particularităţile acestui tip, acestei specii sunt următoarele: portul este conic, distanţa dintre verticile, faţă de , bradul autohton, este mai mică, culoarea acelor este de un verde, verde-închis.", a explicat un reprezentant al Direcției Silvice din Prahova.

Un exemplar crescut în aproximativ 15 ani costa in jur de 200 de lei. Exista însă foarte multe specii, de diferite mărimi, iar preţurile încep de la 35 de lei.

 

×
Subiecte în articol: brazi naturali Crăciun
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close