Antena 3 CNN Actualitate Britanicii nu au sentimente rasiste față de români și bulgari. Le cer să muncească şi să îşi plătească taxele

Britanicii nu au sentimente rasiste față de români și bulgari. Le cer să muncească şi să îşi plătească taxele

Britanicii nu au sentimente rasiste față de români și bulgari. Le cer să muncească şi să îşi plătească taxele
Sursa foto: foto: AGERPRES
17 Dec 2013   •   13:46

Britanicii nu au sentimente rasiste faţă de români şi bulgari, însă consideră guvernul vinovat pentru lipsa de informaţii reale cu privire la impactul pe care îl va avea în continuare imigraţia asupra Marii Britanii, relatează AGERPRES.

77% dintre respondenţi au afirmat că imigranţii din România şi Bulgaria ar fi bineveniţi în ţara lor dacă ar munci din greu şi şi-ar plăti taxele, ar învăţa limba şi s-ar integra în comunitate.

Cu toate acestea, 80% dintre persoanele chestionate au afirmat că ar dori măsuri mai dure în ceea ce priveşte imigraţia.

Sondajul realizat arată că 38% dintre britanici consideră că numărul imigranţilor din România şi Bulgaria va ajunge până la 50.000 în 2014, în timp ce 18% consideră că numărul acestora va fi între 50.000 şi 100.000. Un procent de 13% cred că numărul românilor şi bulgarilor care vor sosi în Marea Britanie ar putea ajunge până la 500.000.

Guvernul român a dat însă asigurări că numărul acestora nu va fi atât de mare. Politiceni importanţi din România şi Bulgaria au respins temerile potrivit cărora ridicarea restricţiilor ar putea conduce la un val de imigranţi provenţi din cele două ţări în Marea Britanie.

Aproape trei sferturi dintre britanici consideră că guvernul de la Londra nu a furnizat suficiente informaţii cu privire la ce se va întâmpla atunci când restricţiile de pe piaţa muncii din Marea Britanie vor fi ridicate, la 1 ianuarie 2014, pentru români şi bulgari.

Guvernul britanic a refuzat în mod repetat solicitările de a publica estimările cu privire la numărul imigranţilor care sunt aşteptaţi să sosească în Marea Britanie de la 1 ianuarie, deşi pronosticurile neoficiale indică sosirea în fiecare an a unui număr de peste 50.000 de români şi bulgari.

Sondajul a fost realizat după ce premierul Cameron a stabilit planuri radicale de revizuire a normelor privind acordarea de ajutoare sociale, între care şi interzicerea ca noii veniţi să primească beneficii sociale în primele trei luni de la sosirea lor în Marea Britanie.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie romani Bulgari britanici studiu
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close