Antena 3 CNN Actualitate Bucureşti, cea mai urâtă capitală a unui stat din Uniunea Europeană

Bucureşti, cea mai urâtă capitală a unui stat din Uniunea Europeană

Bucureşti, cea mai urâtă capitală a unui stat din Uniunea Europeană
Sursa foto: Foto: Intact Images
29 Iun 2011   •   11:59

Conform studiului unei instituţii europene, preluat de Tourism Review, Bucureştiul a fost declarat cea mai urâtă capitală a unui stat membru al Uniunii Europene.

Fără canalizare, apă curentă sau asfalt pe drumuri în unele zone, Capitala României este caracterizată drept un oraş care aduce aminte de aşezările din Evul Mediu. Drumurile împânzite de gropi şi mormanele de gunoaie pe străzile principale sunt elemente caracteristice pentru Bucureşti.

Calitatea vieţii în Bucureşti se deteriorează în mod constant. În 2001, capitala României se afla pe locul 84 într-o listă a companiei de consultaţă Mercer, la acest capitol. Până în anul 2009 a ajuns pe locul 109, penultimul oraş din Uniunea Europeană, ultimul fiind Sofia. Pentru evaluarea calităţii vieţii au fost luate în considerare 39 de criterii, printre care criminalitatea, poluarea, accesul la apă curentă, canalizarea, electricitatea, transportul public şi altele.

Un studiu al NGO Ecopolis, care a monitorizat calitatea aerului din Bucureşti şi efectele poluării asupra sănătăţii locuitorilor tip de şase ani, arată că în 2010 nivelul de poluare este mai ridicat decât cel admis, iar praful din atmosferă depăşeşte limitele impuse pentru de normele pentru sănătate publică.

×
Subiecte în articol: studiu poluare
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close