Antena 3 CNN Actualitate Bucureştiul ar putea avea şapte sectoare şi graniţe extinse. Vezi propunerile arhitecţilor

Bucureştiul ar putea avea şapte sectoare şi graniţe extinse. Vezi propunerile arhitecţilor

Bucureştiul ar putea avea şapte sectoare şi graniţe extinse. Vezi propunerile arhitecţilor
Sursa foto: Foto: restromania.ro
28 Iul 2011   •   15:25

Capitala se dezvoltă şi ar putea avea în curând şapte sectoare. Este o propunere a arhitecţilor aflată deocamdată în dezbatere.

Arhitecţii propun ca centrul Bucureştiului să nu mai fie împărţit între cele şase sectoare, ci să fie unul de sine stătător. Cel de-al şaptelea sector ar urma să aibă o suprafaţă de 33 de kilometri pătraţi.  El se va întinde de la Bulevardul Iancu de Hunedoara şi  Şoseaua Ştefan cel Mare până la Calea Văcăreştilor şi de la Strada Progresului până la Pasajul Basarab. Noul sector ar urma să fie administrat de Primarul General al Capitalei şi de Consiliul General.

Primarul Sorin Oprescu nu este însă de acord cu acest proiect, susţinând că Bucureştiul ar trebui să se dezvolte unitar.

Aceasta nu este singura propunere a arhitecţilor. În opinia lor, Capitala ar avea nevoie şi de noi graniţe, aşa că în următorii ani Bucureştiul ar putea absorbi zece localităţi din jur, mai exact pe cele care se află în interiorul căii ferate şi a şoselei de centură. Oraşe ca Otopeni, Glina sau Bragadiru ar putea deveni în curând noi sectoare ale Capitalei.

Pentru toate aceste modificări, însă, bucureştenii vor fi consultaţi prin referendum.



×
Subiecte în articol: propuneri Capitală sectoare granite
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close