Antena 3 CNN Actualitate Bucureştiul, paralizat joia viitoare. Transportatorii anunţă proteste în aceeaşi zi cu greva de la metrou (VIDEO)

Bucureştiul, paralizat joia viitoare. Transportatorii anunţă proteste în aceeaşi zi cu greva de la metrou (VIDEO)

Bucureştiul, paralizat joia viitoare. Transportatorii anunţă proteste în aceeaşi zi cu greva de la metrou (VIDEO)
10 Mar 2010   •   18:26

În vreme ce puterea şi opoziţia se luptă în orgolii, vin protestele peste noi şi pare că nimeni nu le ia în seamă. Transportatorii anunţă că vor bloca piaţa din faţa Guvernului cu 8.000 de camioane. Joia viitoare va avea loc marşul de protest, o zi aleasă nu întâmplător, căci tot atunci începe greva generală de la metrou. Asta înseamnă că Bucureştiul va fi paralizat.

Transportatorii pregătesc să blocheze centrul Bucureştiului săptămâna viitoare printr-un marş de protest. De altfel, în următoarele două săptămâni vor organiza acţiuni de protest în toată ţara. Transportatorii cer guvernului o lege unică în domeniu şi măsuri împotriva celor care efectuează transport de persoane fără a avea autorizaţie.

Între timp, angajaţii de la metrou se pregătesc şi ei să oprească trenurile. Mai exact vor să reia greva din noiembrie anul trecut. Protestul a fost declarat ilegal la vremea respectivă, însă Curtea de Apel a decis săptămâna trecută că greva era întemeiată.

Aşa că angajaţii de la Metrou se pregătesc să-şi ceară din nou drepturile, prin suspendarea activităţii. Ei cer majorarea fondului de salarii cu 3,7% şi condiţii mai bune de muncă. Conducerea Metrorex aşteaptă însă motivarea instanţei pentru a stabili cum va acţiona când angajaţii vor opri lucrul.

TRANSPORTATORII VOR BLOCA CENTRUL BUCUREŞTIULUI



Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că va pune la dispoziţia cetăţenilor toate vehiculele de transport în comun, pentru a prelua călătorii şi a nu bloca oraşul. Edilul a declarat că urmează o perioadă grea, mai multe proteste urmând a avea loc în Bucureşti, dar va face tot posibilul pentru a nu permite blocarea.

OPRESCU DESPRE GREVA LA METROU: E NEVOIE DE MAI MULTĂ ÎNŢELEGERE


Antena 3

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România
x close