Antena 3 CNN Actualitate Bulevardele centrale din Capitală ar putea fi circulabile pe sens unic

Bulevardele centrale din Capitală ar putea fi circulabile pe sens unic

Bulevardele centrale din Capitală ar putea fi circulabile pe sens unic
Sursa foto: Foto: videonews
28 Oct 2010   •   23:48

Încă o idee care funcţionează în vest îşi găseşte locul în centrul capitalei. În curînd pe bulevardele principale vor fi introduse sensuri unice.CAM 1

Primul pas va fi făcut în primăvară cînd se va circula pe sens unic pe bulevardele Carol, Alexandru Ioan Cuza, Nicolae Titulescu şi Banu Manta. Măsura, cred şefii capitalei, va rezolva şi problema transportului public în zonă. Nu de puţine ori autobuzele şi troleibuzele rămân captive în traficul haotic.

"Se creează culoarul unic, încercările nu au fost făcute degeaba pe colentina şi pe moşilor chiar dacă de multe ori au fost critici." a spus primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Pe benzile destinate autobuzelor vor putea circula şi maşinile de pompieri, ambulanţă sau ale poliţiei. În plus, pot fi folosite şi de taxiuri.

Ideea, importantă din Occident, a fost adoptată după ce toate studiile au indicat acelaşi lucru: dacă nu se schimbă nimic circulaţia în centrul capitalei se va bloca. E şi normal din moment ce numărul maşinilor din capitală a depăşit toate recordurile.

Acum sunt 1.200.000 de maşini, cîte una la 1,6 locuitori. Mai multe decât în New York unde raportul este de unu la patru.

La aceeaşi soluţie a apelat şi municipalitatea Budapestei, în centrul metropolei maghiare sensul unic fiind de mult o regulă.

Bulevardele centrale din Capitală vor fi circulabile pe sens unic


×
Subiecte în articol: Capitală
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close