Antena 3 CNN Actualitate Bulevardul Magheru, printre cele mai ieftine artere comerciale din Europa

Bulevardul Magheru, printre cele mai ieftine artere comerciale din Europa

Bulevardul Magheru, printre cele mai ieftine artere comerciale din Europa
Sursa foto: Foto: Intact Images
21 Sep 2010   •   12:46

Bulevardul Magheru a devenit, în 2010, una din cele mai ieftine artere comerciale din Europa Centrală şi de Est, potrivit unui studiu ai firmei de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield pe baza valorilor chiriilor, informează Mediafax.

Chiria în această locaţie a Capitalei era, în iunie 2009, 777 de euro pe an, pe un metru pătrat, cu aproximativ 20% faţă de aceeaşi lună a anului 2008, când a şi început acest declin. În regiunea Tverskaya din Rusia, chiria anuală este de 2.857 euro pe metru pătrat, în Na Prikope/Wenceslas Square din Praga, chiria anuală este de 1.971 de euro pe metrul pătrat, în Vaci utca din Budapesta preţul este de 1.195 de euro pe metru pătrat, iar în ul. Nowy Swiat din Varşovia se plătesc 992 de euro pe metru pătrat.

"În ciuda crizei profunde pe care o traversează economia şi implicit retailul românesc, retailerii internaţionali se uită din ce în ce mai atent la arterele comerciale din principalele oraşe. Atât retailerii din segmentul de îmbracaminte, atât brandurile scumpe căt şi discounterii consideră arterele comerciale ca o alternativă viabilă la centrele comerciale existente. În prezent avem câteva exemple concrete, respectiv Zara care a luat decizia de a închiria un magazin stradal în Piteşti, iar un alt retailer din segmentul serviciilor de retail, firma DM, a ales locaţii stradale atât în Bucureşti cât şi în Timişoara", a declarat Răzvan Gheorghe, partener Cushman&Wakefield România.

Clasamentul la nivel mondial este condus în ordine de 5th Avenue din New York, care s-a menţinut pe primul loc cu o chirie de 16.257 euro pe metru pătrat, urmat de Causeway Bay din Hong Kong, cu 14.620 de euro pe metru pătrat, Ginza din Tokyo, cu 7.711 euro pe metru pătrat şi New Bond Street din Londra cu 7.345 euro pe metru pătrat. Pe poziţia a cincea se află Avenue des Champs Elysées din Paris, cu 6.965 euro pe metru pătrat.

Artera Bulevardului Magheru a coborât şase poziţii în acest top, până pe locul 47 din cele 59 menţionate de raportul Main Streets Across The World 2010. Cu toate acestea, studiul pare a fi unul optimist, în raport cu cel din 2009, când a avut loc cea mai mare scădere a chiriilor din istorie.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close