Antena 3 CNN Actualitate Cafeaua din excremente de pisică, disponibilă acum şi în România (VIDEO)

Cafeaua din excremente de pisică, disponibilă acum şi în România (VIDEO)

Cafeaua din excremente de pisică, disponibilă acum şi în România (VIDEO)
12 Sep 2010   •   22:28

Gusturile tot mai sofisticate ale iubitorilor de cafea le pun mintea la contribuţie producătorilor. Iar reţetele găsite nu contenesc să ne uimească. Aşa a apărut cafeaua din excremente de pisică sau cea din ciupercă roşie. Acum se găsesc şi la noi. Dar preţurile nu sunt pentru oricine. Una dintre cele mai scumpe cafele din lume vine din Indonezia. Are şi cea mai neobişnuită metodă de producţie.

?Un mamifer fructiovor mănâncă fructele de cafea şi apoi elimină boabele iar lucrătorii de pe plantaţie iau boabele, le spală şi apoi le prăjesc?, a declarat Dan Cristescu, directorul unei firme.

Un espresso scurt din această cafea costă 20 de euro, iar un pachet de 150 de grame poate trece de 100 de euro. Doar 5 tone de astfel de cafea se produc pe an în întreaga lume.

La fel de neobişnuită este şi cafeaua făcută dintr-o ciupercă roşie.

?Ganoderma este o ciupercă produsă în Malaezia cu foarte multă energie. Ajută la eliminarea toxinelor, creşte imunitatea organismelor. Este bună pentru persoanele cu diabet, elimină colesterolul, întăreşte imunitatea?, a explicat Mariana Stoica, reprezentant firmă cafea.

Este mult mai ieftină decât cea din excremente de pisică. 30 de pliculeţe costă 51 de lei.

O cafea bună nu poate fi băută decât dintr-un serviciu special din porţelan. Un set poate ajunge la 1.100 lei. Iar pe farfuriuţa de lângă cafea este recomandat să fie pus ceva dulce.

?La cafea merge gemul de pere?, a spus Cătălin Mihai, reprezentant producător.

Astfel de gemuri naturale făcute după reţete franţuzeşti costă până la 26 lei pe borcan.

Observator

 

×
Parteneri
Ordinea partidelor pe buletinul de vot, la alegerile europarlamentare 2024
x close