Antena 3 CNN Actualitate Călăuză pentru căutătorii de comori, grav rănit de căderea unei stânci la Arnota

Călăuză pentru căutătorii de comori, grav rănit de căderea unei stânci la Arnota

Călăuză pentru căutătorii de comori, grav rănit de căderea unei stânci la Arnota
02 Dec 2008   •   11:04

Luni spre marţi noapte, în Parcul Naţional Buila Vânturăriţa, salvamontiştii vâlceni au intervenit pentru recuperarea unui bărbat lovit de o stâncă din munte. Victima în vârstă de 47 de ani, localizată într-o zonă protejată, a suferit un traumatism cranio-cerebral şi un traumatism toracic, fiind transportat la Spitalul Judeţean Vâlcea, de unde a fost transferat, în stare gravă, la Spitalul Bagdasar Arseni din Bucureşti.
Bărbatul călăuzea alte două persoane care desfăşurau activităţi ilegale în Parcul Naţional: aceştia căutau ?o comoară?, potrivit salvamontiştilor. Potrivit legendei, în zona Mânăstirii Bistriţa ar exista comori îngropate în peşterile şi grotele din zonă. De-a lungul anilor, au mai existat şi alte tentative de acest gen. Stânca prăbuşită peste călăuză, spun salvamontiştii, a fost dislocată de cei doi căutători, care au refuzat să-i acorde primul-ajutor colegului rănit.
Cei doi au refuzat să se legitimeze şi să declare motivul prezenţei lor în zona protejată, astfel că salvamontiştii au chemat forţele de ordine. Poliţiştii şi jandarmii sosiţi din oraşul vâlcean Horezu au constatat că cele trei persoane au realizat un şantier de căutare, în condiţiile în care între stânci a fost descoperit un grup electrogen necesar funcţionării rotopercutoarelor cu care trebuiau dislocate şi sfărâmate stâncile, precum şi fire conectate la o reţea de curent electric.
Poliţiştii i-au identificat pe ceilalţi doi bărbaţi: Cristian Popescu, de 27 de ani, din Horezu şi Alexandru Bumbac, de 38 de ani, din Bucureşti. "Cei doi au fost coborâţi de la 1400 de metri din zona Mânăstirii Bistriţa cu echipament cu tot, la Poliţia Horezu, pentru cercetări. În interiorul peşterii au fost făcute săpături în galerii, iar asupra lor s-a găsit echipament performant de căutare. Ei au declarat că sunt turişti, dar refuzul lor de legitimare ridică mari semne de întrebare", a declarat subinspectorul Diana Smărăndoiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea.
Sursa foto: buila.ro.
Antena3.ro

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close