Antena 3 CNN Actualitate Călin Nistor a refuzat propunerea lui Ponta de a fi să fie adjunct la DNA. Ponta: Morar are control

Călin Nistor a refuzat propunerea lui Ponta de a fi să fie adjunct la DNA. Ponta: Morar are control

de M.Z.    |    04 Apr 2013   •   23:09

Victor Ponta a spus că, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, i-a propus procurorului-şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Călin Nistor, să fie adjunct al şefului DNA, însă acesta a refuzat, fapt ce demonstrează, potrivit premierului, că Daniel Morar are control asupra procurorilor.

"Îmi este foarte clar că ce a declarat Morar, şi anume că , e o realitate, pentru că, pe de-o parte, sunt acuzat de Morar şi Macovei că nu vreau să propun procurori de la DNA, iar atunci când îi propun, aceştia nu pot să accepte. Poate în felul ăsta se înţelege cât de mare e ipocrizia lui Morar şi Macovei", a spus Victor Ponta, joi, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

Premierul a anunţat, miercuri, că în perioada imediat următoare va înainta propuneri de persoane care lucrează chiar în cadrul Direcţiei Naţionale Anticuropţie şi care să ocupe posturi de adjuncţi şi şefi de secţie la DNA, susţinând că propunerile vor fi bazate strict pe criterii profesionale.

Ministrul interimar al Justiţiei, Victor Ponta, a propus-o, miercuri, pe Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), iar pe Tiberiu Niţu ca procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Propunerile au fost transmise, miercuri, de premierul Victor Ponta, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, către Consiliul Superior al Magistraturii, după ce, marţi, Ponta declara că procurorul general şi şeful DNA vor fi selectaţi în urma unei proceduri care va fi condusă de viitorul ministru al Justiţiei.

Potrivit calendarului CSM, candidaţii la funcţiile de conducere din cadrul Ministerului Public vor fi intervievaţi la sfârşitul lunii mai, stabilit miercuri de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Ponta se gândeşte să sesizeze CC în cazul calendarului CSM pentru procurori


×
Subiecte în articol: Subiectiv Victor Ponta refuz Daniel Morar
Parteneri
Mafia lemnului, atac devastator pe Valea Vaserului după o licitaţie
x close