Antena 3 CNN Actualitate Călin Popescu Tăriceanu: Lucrurile vor ieși la suprafață. Așa cum s-a întâmplat și cu primul dosar în care am fost acuzat de mărturie mincinoasă și am fost achitat

Călin Popescu Tăriceanu: Lucrurile vor ieși la suprafață. Așa cum s-a întâmplat și cu primul dosar în care am fost acuzat de mărturie mincinoasă și am fost achitat

Călin Popescu Tăriceanu: Lucrurile vor ieși la suprafață. Așa cum s-a întâmplat și cu primul dosar în care am fost acuzat de mărturie mincinoasă și am fost achitat
Sursa foto: foto- captură Antena 3
12 Noi 2018   •   14:07

Călin Popescu Tăriceanu a făcut declarații pe tema avizării cererii DNA pentru începerea urmăririi penale în cazul său.

„Am stabilit cu domnul Manda că nu voi participa la ședința de birou ca să nu existe niciun fel de suspiciune că prezența mea ar putea să influențeze decizia în vreun fel, cu toate că astăzi biroul nu a făcut decât să ia o decizie legată de procedura regulamentară care e de urmat. 

După cum ați aflat, solicitarea de începere a urmăririi penale a fost trimisă către comisia juridică, care are termen cinci zile pentru a întocmi un raport preliminar și a stabili ulterior un calendar. În interiorul a 14 zile se pot consulta dosarele, nu numai de membrii comisiei, ci voi avea și eu acces să văd care sunt acuzațiile care mi se aduc. Și probabil, dacă comisia va cere, va trebui să răspund la întrebări și să prezint punctul meu de vedere. După aceea, procedurile le cunoașteți, plenul va fi sesizat cu solicitarea și va trebui să ia o hotărâre. Așadar, aștept cum interes momentul în care voi putea să studiez dosarul. Sunt numai 17.000 de pagini. V-aș ruga să nu mă întrebați lucruri la care nu am cum să vă răspund”, a declarat Tăriceanu. 

„La începutul acestui an am primit o înștiințare de la DNA, care mă informa că au fost nenumărate mandate de ascultare care s-au întins pe o lungă perioadă, ce s-a încheiat în 2014, în momentul alegerilor, și în acea adresa, la care ulterior am făcut o solicitare pentru a vedea procesele verbale de ascultare, mi s-a răspuns că nu am nicio calitate procesuală. Între timp înțeleg că s-au răzgândit cei de la procuratură și au întocmit acest dosar penal”, a adăugat șeful Senatului. 

Întrebat dacă va avea și o discuție cu Liviu Dragnea, președintele ALDE  a spus că „o să avem o discuție, dar nu știu dacă pe acest subiect neapărat. Vom discuta chestiunile curente, problemele politice curente, agenda Parlamentului, agenda de guvernare. Încercăm, în pofida acestor întâmplări, să mergem mai departe cu agenda noastră pentru că trebuie să răspundem așteptărilor cetățenilor, trebuie să ne ducem mai departe angajamentele legate de programul de guvernare”. 

Liderul Senatului spune că, așa cum s-a întâmplat și cu primul dosar, în care a fost acuzat și apoi achitat, și de data aceasta „lucrurile vor ieși la suprafață”. 

„Toate acțiunile acestea au un anumit scop. Nu se poate spune că nu influențează. Percepția publică cred că e influențată. Unii își pun întrebarea dacă e o acuzație solidă. Alții poate sunt tentați să spună că dacă procuratura trimite 73 de volume o fi ceva acolo. Deci, fără îndoială, așa cum s-a întâmplat cu primul dosar în care am fost acuzat de mărturie mincinoasă și am fost achitat, aceste lucruri au un impact asupra percepției opiniei publice. Dar, așa cum am văzut și la primul dosar, foarte multă lume s-a lămurit că era o făcătură și sunt convins că și acum, când vor ieși lucrurile la suprafață, își vor da seama că e aceeași practică a DNA. Nu s-a schimbat. Sunt aceleași practici, scurgeri către presă, informații din dosar”, a adăugat Tăriceanu. 

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close