Antena 3 CNN Actualitate Călin Popescu Tăriceanu, la ”100 de minute”: Anul acesta putem avea un număr record de kilometri de autostradă

Călin Popescu Tăriceanu, la ”100 de minute”: Anul acesta putem avea un număr record de kilometri de autostradă

Călin Popescu Tăriceanu, la ”100 de minute”: Anul acesta putem avea un număr record de kilometri de autostradă
07 Feb 2019   •   20:18

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE și președintele Senatului, a vorbit la ”100 de minute” despre principalele teme din aceste zile de pe scena politică.

Liderul ALDE consideră că cea mai recentă respingere a Olguței Vasilescu de către Klaus Iohannis este un mod al președintelui de a se erija într-un lider al opoziției și că acesta face un joc ”iresponsabil”.

”Această respingere denotă dorința președintelui de a fi perceput cu orice preț ca liderul opoziției, dar cred că toată lumea își dă seama că un astfel de comportament dăunează actului de guvernare. Noi avem o responsabilitate față de țară, nu avem ca primă prioritate războiul cu președintele, el însă forțează nota, vrea să ne atragă într-un război. Am văzut și varianta suspendării, el știe că în această perioadă e un gest care ne-ar face mult rău, de aceea joacă într-o manieră iresponsabilă” a spus președintele Senatului.

Despre discuțiile pe bugetul acestui an, Călin Popescu Tăriceanu spune că nu au fost negocieri în cadrul coaliției de guvernare, ci discuții, pentru că obiectivul a fost mereu unul comun.

”Am văzut titluri, tensiuni în coaliție, ziariștii m-au întrebat cum merg negocierile, fumul alb. Și noi de la ALDE și cei de la PSD am urmărit același obiectiv. Nu au fost negocieri, ci discuții. Obiectivul a fost realizarea unui buget axat pe investiții. Ceilalți colegi de la PSD au vrut același lucru. Scopul, printre altele, e asigurarea coeziunii, să manifestăm solidaritate către regiunile mai puțin dezvoltate. Moldova să spunem că este regiunea unde trebuie făcute mai multe investiții în infrastructură. Pe Moldova, partea de autostrăzi, avem Târgu-Neamț - Târgu Mureș, Ploiești - Suceava, studiu de fezabilitate și proiect tehnic, centura Bacăului, este prevăzut proiectul pentru tronsonul Târgu-Neamț - Iași. Botoșani - Târgu Frumos este deja proiectarea pentru execuție pentru 2019. Bârlad, Vaslui, Iași, Suceava, șoselele de centură. Calea de ferat rapidă București - Iași. Sunt bugetate, eu aș vrea să înceapă mâine și să se termine la sfârșitul anului, dar nu se pot sări niște etape” a precizat Călin Popescu Tăriceanu, care a vorbit și despre proiectele din celelalte zone ale țării. 

”Anul acesta CNAIR s-au angajat că vor finaliza Lujoj - Deva, Sebeș - Turda, culoarul 4 din Autostrada Transilvania, Sibiu-Făgăraș, 73 de kilometri, finalizare în 2020 (...) Cu o urmărire atentă a acestor proiecte vom putea avea la sfârșitul anului un număr record de kilometri” a mai spus președintele Senatului.

 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close