Antena 3 CNN Actualitate Călin Popescu Tăriceanu: „Președintele României profită de orice tragedie ca să mai adune niște voturi”

Călin Popescu Tăriceanu: „Președintele României profită de orice tragedie ca să mai adune niște voturi”

Călin Popescu Tăriceanu: „Președintele României profită de orice tragedie ca să mai adune niște voturi”
29 Iul 2019   •   17:25

Călin Popescu Tăriceanu a criticat aspru declarațiile făcute de președintele Iohannis, care a spus că urmările tragice ale incidentului din Caracal ar fi din vina modificărilor legilor justiției. 

„Este atât de revoltător să vezi cum un Președinte al României nu ezită nici o secundă să profite de orice tragedie produsă în societatea românească ca să încerce să mai adune niște voturi!

După o lungă tăcere, ieri seară, dl Klaus Werner Iohannis și-a rupt câteva ore din concediu ca să arunce o veritabilă perdea de fum. Cum că oribilele crime de la Caracal sunt consecință a schimbării legilor justiției. O minciună deliberată întrucât știe că nu există modificări ale codurilor penale care să împiedice vreo autoritate a statului să intervină pentru salvarea unei vieți omenești.

Mai mult, modificările codurilor penale erau încă în analiza Curții Constituționale, care abia azi a dat verdictul. Dl Iohannis știe că nu a schimbat nimeni procedurile în virtutea cărora trebuie să acționeze polițiștii ori procurorii. Mai știe și că nu deficitul de “competență materială” a dus la producerea tragediei de la Caracal, ci incompetența unor indivizi, în frunte cu cei de la STS - cei aducători de multe voturi dlui Iohannis! Afirmațiile acestuia încearcă, de fapt, să mute atenția de pe organele de forță ale statului, pe care în calitate de șef al CSAT dl Iohannis le păstorește, pe cele legiuitoare ca fiind principalele responsabile de ce s-a întâmplat la Caracal. De fapt, această perdea de fum este menită să mai justifice ceva: nevoia revenirii la celebrele protocoale ale instituțiilor cu serviciile secrete și a desființării secției de investigare a magistraților, instituție care le stă în gât procurorilor fideli președintelui.

Dar, stați! Există speranță! Dl Iohannis ne spune că există soluții punctuale cu care va veni în CSAT. Da, CSAT-ul pe care ar fi trebuit să-l facă o dată pe trimestru, cum zice legea, dar pe care el îl convoacă o dată pe an!

Cred că vă mai amintiți că pe 25 aprilie, în discursul în care anunța referendumul de pe 26 mai, tot el spunea: „există căi democratice, există soluții pentru România. Știu care sunt aceste soluții, știu cum să le pun în practică, dar, în tot acest demers, dragii mei, am nevoie de votul românilor”. Și românii i-au dat votul! Am văzut ceva?

Dl Iohannis pare că permanent are „soluții”. Doar că nu le prezintă niciodată public! Asta ca să nu vedem că, de fapt, Împăratul e gol!”, a spus Tăriceanu. 

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close