Antena 3 CNN Actualitate Călin Popescu Tăriceanu spune că Senatul nu mai are bani - surse

Călin Popescu Tăriceanu spune că Senatul nu mai are bani - surse

Călin Popescu Tăriceanu spune că Senatul nu mai are bani - surse
21 Oct 2018   •   10:49

Informație-bombă, duminică dimineață.

Călin Popescu Tăriceanu recunoaște în spatele ușilor închise că Senatul a ajuns în criză financiară, scriu jurnaliștii de la stiripesurse.ro.

"Ni se cam termină banii. În ciuda acestui lucru, recunosc că am eșuat în a controla deplasările și de a ține în frâu aceste cheltuieli. Cert este faptul că bugetul de anul acesta, fiind aproape dublu față de bugetul de anul trecut, de acum doi ani și aproape de două ori și jumătate mai mare decât bugetul din 2016, în octombrie vom termina banii, vom cheltui toți banii pe anul acesta pe deplasări externe și aproape toți banii pe diurnă", a informat chestorul Senatului, Tanczos Barna (UDMR), în ședința Biroului Permanent din 15 octombrie, potrivit stenogramei.

Senatorul UDMR a prezentat și o situație a cheltuielilor privind deplasările în străinătate la data de 15 octombrie.

"Avem anul acesta un buget de 2.070.000 de lei pentru deplasări externe, față de 1.000.000 anul trecut, 900.000 acum doi ani, 1.100.000 acum trei ani sau 1.000.000 acum patru ani. În ciuda acestui fapt, banii, dacă ritmul este menținut de colegi și deplasările nu se vor opri, se vor termina în octombrie (…) La diurnă, probabil, putem să facem o mică economie, dar la cheltuieli materiale luna asta, dacă mai venim cu două seturi de aprobări, mai mult ca sigur se vor termina banii", a menționat Tanczos Barna.

În discuția privind execuția bugetară a deplasărilor externe a intervenit și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

"Deci trebuie să mai periem puțin participările la diferite reuniuni externe, da? Ăsta ar fi mesajul", i s-a adresat Tăriceanu lui Tanczos.

În acest context, "UDMR-ul nu mai pleacă", a replicat senatorul Uniunii Democrate a Maghiarilor.

"UDMR-ul nu mai pleacă, în semn de protest", a reacționat, în timpul ședinței, șeful Senatului.

 

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close