Antena 3 CNN Actualitate Cămătăria s-a mutat pe internet. Unii plătesc dobânda prin servicii sexuale, alţii îşi pierd casele sau terenurile

Cămătăria s-a mutat pe internet. Unii plătesc dobânda prin servicii sexuale, alţii îşi pierd casele sau terenurile

Cămătăria s-a mutat pe internet. Unii plătesc dobânda prin servicii sexuale, alţii îşi pierd casele sau terenurile
Sursa foto: Foto: www.mesapawn.net
09 Aug 2013   •   08:29

Internetul este plin de anunţuri de împrumuturi generoase, dar cu dobânzi uriaşe. Cine nu plăteşte la timp este anunţat de la început cum va fi torturat. Unii plătesc dobânda prin servicii sexuale, alţii îşi pierd casele sau terenurile. Un lucru e sigur: cel care se împrumută de la cămătari iese mereu în pierdere.

Unele anunţuri spun că totul se face legal, cu act notarial, fără garanţie. Însă dobânzile pot ajunge şi la 20% pe lună. Asta înseamnă că la un împrumut de 10.000 de euro, cel care a luat bani plăteşte, lunar 2.000 de de euro. În cazul în care împrumutul trebuie returnat în şase luni, în loc de 10.000 de euro, omul se va trezi că a plătit 22.000 de euro.

Deşi e o îndeletnicire la fel de veche ca prostituţia, cămătăria nu se pedepsea până acum doi ani. În prezent, există cadrul legal, dar infractorii sunt greu de prins. Oamenii care au fost ameninţaţi şi şantajaţi de cămătari se tem se meargă la poliţie.




×
Subiecte în articol: camatarie camatari
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close