Antena 3 CNN Actualitate Camera Deputaţilor nu va mai adopta tacit proiecte de lege

Camera Deputaţilor nu va mai adopta tacit proiecte de lege

Camera Deputaţilor nu va mai adopta tacit proiecte de lege
17 Feb 2016   •   19:17

Conducerea Camerei Deputaților a decis, miercuri, ca niciun proiect de lege să nu mai fie adoptat tacit, iar proiectele care nu au raport de la comisii în termenul stabilit de Biroul permanent vor fi discutate fără raport și votate, scrie Agerpres.

"La propunerea viceliderului Grupului parlamentar al minorităților naționale, Ovidiu Ganț, s-a stabilit că nu mai merge nimic mai departe prin aprobare tacită. Toate inițiativele legislative care nu au raport de la comisie în termenul care a fost stabilit de Biroul permanent se vor pune în discuția Camerei fără raport și se vor discuta în Cameră și se vor adopta sau respinge ca primă Camera Deputaților", a declarat secretarul Camerei Deputaților Niculae Mircovici la finalul ședinței Biroului permanent.

El a explicat că această decizie "nu contravine cu nimic Regulamentului".

"Regulamentul Camerei Deputaților prevede un anumit termen în care trebuie stabilit raportul, dacă nu se face raportul în termenul respectiv, nu poți să îi iei dreptul omului care a făcut inițiativa legislativă de a fi discutată în Cameră", a explicat Mircovici.

×
Subiecte în articol: parlament Camera Deputatilor
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close