Antena 3 CNN Actualitate Camerele video de supraveghere au lipsit în judeţele cu rezultate bune la bacalaureat

Camerele video de supraveghere au lipsit în judeţele cu rezultate bune la bacalaureat

Camerele video de supraveghere au lipsit în judeţele cu rezultate bune la bacalaureat
Sursa foto: Foto: Intact Images
05 Iul 2011   •   11:42
În judeţele cu cele mai bune rezultate, printre care Suceava, Harghita şi Covasna, nu au fost montate camere de supraveghere video în sălile de exameninare.

Judeţul Suceava a fost campionul notelor la BAC. 65,03% dintre absolvenţii de liceu au luat examenul. Coincidenţă sau nu, în nici una dintre sălile de examinare sucevene nu fost montate camere de supraveghere.

"Nu am avut camere video în nici un centru. Măsura nu a fost luată de noi. Nu au fost asigurate fondurile necesare de la Consiliile Locale", a explicat pentru Gândul inspectorul şcolar Laura Hacman, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava.

Inspectorul a mai precizat că şi în Suceava procentul de promovabilitate a scăzut cu peste 20% faţă de anul trecut şi că au existat "foarte puţini copii cu medii de 8 şi 9".

"Nu camera video este explicaţia" pentru rezultatele dezastruoase de la Bac 2011, este de părere Laura Hacman: "Avem colegii cu promovabilitate de 80-90%, cu medii absolut normale, dar şi grupuri şcolare cu 9% promovabilitate. A fost generaţia în care s-au acumulat acele SAM-uri (şcoli de arte şi meserii)".

Nici în sălile de examen din Harghita, judeţ situat pe locul doi în topul naţional al promovabilităţii, nu au existat camere de supraveghere.

"În niciunul dintre centre nu am avut camere. Am avut 205 săli de examene, iar suma ar fi fost mult prea mare. Ne-am consultat cu asociaţiile profesionale, comitetele de părinţi şi profesori, şi am ajuns la concluzia că trebuie să organizăm un bacalaureat conform metodologiei. Am controlat, în fiecare zi, unităţile de examen", a declarat pentru Gândul inspectorul şcolar general al judeţui Harghita, Ferencz Solomon Alpar.

În judeţul Constanţa au existat camere pe holuri, însă nu în toate liceele.
 
 

×
Subiecte în articol: examen camere video
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close