Antena 3 CNN Actualitate Cămin de 15 milioane de lei, construit româneşte. Studenţii trebuie să se mute pentru că nu au curent electric

Cămin de 15 milioane de lei, construit româneşte. Studenţii trebuie să se mute pentru că nu au curent electric

Cămin de 15 milioane de lei, construit româneşte. Studenţii trebuie să se mute pentru că nu au curent electric
Sursa foto: camin
04 Iun 2009   •   09:34

Investiţie de 15 milioane de lei fără cap. Cel mai nou cămin studenţesc din Bucureşti va fi evacuat. După ce constructorilor le-a luat 9 ani să ridice clădirea, la final şi-au dat seama că nu mai au unde amplasa panoul electric. Soluţia a fost de-a dreptul românească. Au racordat instalaţia electrică a căminului la un imobil vecin, aşa încât de la mutarea studenţilor în clădire firele electrice au provocat nenumărate incendii.

Instalaţia electrică îi pune în pericol pe cei 300 de studenţi ai Universităţii din Bucureşti, cazaţi în căminul A1 din complexul Grozăveşti.

După 9 ani de muncă pentru construirea căminului, constructorul a realizat că nu are un teren pe care să amplaseze instalaţia la care să conecteze cablurile electrice.

Muncitorii au tras un cablu pe sub pământ până la sursa de electricitate dintr-un cămin din apropiere. Numai că instalaţia acestuia nu poate susţine consumul.


?Studenţii trebuie să se mute pentru că, neavând curent electric, camerele şi holurile nu vor fi iluminate şi nu va fi nici apă caldă şi rece. În această perioadă vor fi cazaţi în corpurile B, C şi D din Grozăveşti? a declarat Dana Marinescu, prorector Universitatea Bucureşti, pentru Gândul.



Antena 3

×
Subiecte în articol: camin curent electric
Parteneri
Florin Piersic, transferat la o clinică privată
x close