Antena 3 CNN Actualitate Capcana în care cad românii care merg la mare în Bulgaria sau în Grecia: "Da, rețelele de infractori fac asta!"

Capcana în care cad românii care merg la mare în Bulgaria sau în Grecia: "Da, rețelele de infractori fac asta!"

Mulți români care au ales ca destinații de vacanță Bulgaria sau Grecia au regretat că nu au anticipat că hoții ar putea să le vâneze bunurile aflata în mașină sau chiar mașina cu totul.

Capcana în care cad românii care merg la mare în Bulgaria sau în Grecia: "Da, rețelele de infractori fac asta!"
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    12 Aug 2022   •   20:42

După ce astfel de cazuri au fost popularizate pe grupul de Facebook Forum Grecia, un internaut s-a gândit să vină acolo cu câtea sfaturi extrem de utile pentru cei care merg la mare la vecinii Bulgari sau în Grecia.

"Deoarece s-au înmulțit foarte mult furturile de autovehicule, atât în Bulgaria cât și Grecia, oriunde stați/mergeți, recomand să ascundeți în masină un gps-tracker cu cartelă sim internet, în țară costul lunar este de aprox. 5 Euro, iar în roaming poate fi de maxim 10Euro / lună.

Puteți ascunde chiar și un telefon android/iOS mai vechi, iar setările sunt relativ simple și se găsesc foarte multe tutoriale pe Youtube. În același timp există și multe metode de a preveni un furt, dar în cazul în care hoții chiar reușesc să fugă cu masina dumneavoastră, poți pune diferite alerte în cazul în care mașina s-a mișcat sau vedea in timp real unde este sau direcția in care se duc hoții", a scris Mihail H.

Potrivit acestuia, este o greșeală să postezi pe grupurile de discuții privind vacanțele date prea amănunțite despre oră, locul de plecare, itinerariu și destinație.

"La fel, când cereți detalii și informații despre un anumit loc/drum, recomand să nu mai postați pe forumurile publice data, ora, locul de plecare, itinerariul și destinatia voastră, și cu atât mai puțin mijlocul de transport... și da, sunt rețele de infractori și hoti care urmăresc aceste forumuri în funcție de zona unde operează", a mai spus Mihail.

×
Subiecte în articol: vacanță Grecia furt
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close