Antena 3 CNN Actualitate Capitala României adună elita medicală a lumii. Până pe 21 septembrie are loc Congresul Mondial al Chirurgilor

Capitala României adună elita medicală a lumii. Până pe 21 septembrie are loc Congresul Mondial al Chirurgilor

Capitala României adună elita medicală a lumii. Până pe 21 septembrie are loc Congresul Mondial al Chirurgilor
de M.T.    |    18 Sep 2013   •   19:17

Elita medicală a lumii reunită la Bucureşti. Al 23-lea congres mondial al asociaţiei internaţionale a chirurgilor, gastroenterologilor şi oncologilor este găzduit de ţara noastră.

Capitala României devine capitala medicinei până pe data de 21 septembrie. Vor fi dezbateri pe tema transplantului hepatic, incidenţa cancerului în lume, dar şi despre alimentaţia sănătoasă.

Profesorul Irinel Popescu este preşedintele Congresului şi amfitrionul evenimentului.

Aproape o săptămână de dezbateri despre cele mai arzătoare teme din medicina românească şi internaţională. Medici de renume din peste 90 de ţări vor discuta despre cele mai grave boli ale secolului.

Şi n-ar fi singurele boli cu incidenţă mare în ultimii ani. Cancerul de colon, cel de pancreas şi cel hepatic, toate au o răspândire foarte mare în toată lumea. De aceea o temă importantă dezbătută la congres va fi transplantul hepatic.

Pe plan mondial, pentru ficat ar fi nevie cam de 17 operaţii de transplant la un milion de locuitori. România are nevoie de 300 - 400 de astfel de inervenţii pe an.

Echipele de medicii reunite în România vor lucra la elaborarea de soluţii moderne şi eficiente pentru aceste afecţiuni.

Congresul mondial al Asociaţiei Internaţionale a chirurgilor, gastroenterologilor şi oncologilor va ţine până pe data de 21 septembrie.

×
Subiecte în articol: medici
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close