Antena 3 CNN Actualitate Capitala sufocată de beton. 100 de copaci tăiaţi în 2 zile (VIDEO)

Capitala sufocată de beton. 100 de copaci tăiaţi în 2 zile (VIDEO)

Capitala sufocată de beton. 100 de copaci tăiaţi în 2 zile <font color=red>(VIDEO)</font>
26 Iul 2007   •   10:51

În numai două zile, Bucureştiul a mai pierdut aproape o sută de arbori. Tei şi nuci, bătrâni de peste 40 de ani, au fost tăiaţi într-o singură zi ca să facă loc unor clădiri noi. Totul cu aprobare de la primărie. Unul dintre terenurile de pe care s-au tăiat copaci este situat aproape de centrul Capitalei, pe bulevardul Barbu Văcărescu. O zonă şi aşa plină de clădiri şi cu puţine spaţii verzi. Pe cei 2.000 de metri pătraţi urmează să se ridice o clădire de birouri cu 20 de etaje. Ca să-i facă loc, s-au tăiat 20 de copaci. Proprietarii spun că au toate autorizaţiile şi promit că în locul copacilor tăiaţi vor planta alţi 100.

Un alt teren de pe care s-au tăiat aproape 80 de arbori se află pe şoseaua Colentina. Aici vecinii sunt şi mai vehemenţi şi vor să organizeze un miting de protest. Pe terenul de peste un hectar urmează să se construiască un mall. Şi aici există toate avizele necesare de la primărie. Atât pentru defrişare cât şi pentru construcţie.

Toţi spun că în locul copacilor doborâţi vor planta alţii. Însă, arborii tăiaţi erau deja ajunşi la maturitate pe când celor plantaţi le trebuie peste 30 de ani să ajungă la dimensiunile celor doborâţi.

Antena 3

Citiţi CONSTANŢA. UN PARC DEFRIŞAT PENTRU CONSTRUCŢIA UNEI CATEDRALE

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close