Antena 3 CNN Actualitate Capitala va fi un imens şantier în 2011. Cele mai multe lucrări sunt menite să fluidizeze traficul

Capitala va fi un imens şantier în 2011. Cele mai multe lucrări sunt menite să fluidizeze traficul

Capitala va fi un imens şantier în 2011. Cele mai multe lucrări sunt menite să fluidizeze traficul
16 Ian 2011   •   23:07

Capitala va fi un imens şantier în acest an. Vom suporta poate mai uşor praful şi zgomotul dacă ne gândim că cele mai multe lucrări sunt menite să fluidizeze traficul.

Bucureştenii nu scapă nici în 2011 de şantiere. Fie că vorbim de lucrări la pasaje, parcări subterane sau săli polivalente, praful şi zgomotul de picamere vor fi şi anul acesta o constantă, mai ales în nordul şi centrul Capitalei. Dacă lucrările la pasajul Basarab şi Stadionul Naţional "Lia Manoliu" vor fi terminate în 2011, primăria Capitalei intenţionează să deschidă alte şantiere, pentru a construi un pod peste Dâmboviţa, între Splaiul Independenţei şi Cirorgârla, un pasaj în zona Pipera şi un altul la Piaţa Sudului.

Totodată vor fi lărgite mai multe străzi din Bucureşti. Primăria a început deja demolările pentru extinderea diametralei nord-sud a Capitalei, iar în 2011, lucrările se vor concentra în zona Piaţa Victoriei, Buzeşti, Berzei, Vasile Pârvan. Tot anul acesta vor fi modernizate şi liniile de tramvai din zonele Aerogării, Liviu Rebreanu, Pantelimon şi Iancului.

Săpături vor fi şi pentru parcările subterane din Dorobanţi, Charles de Gaulle, Walter Mărăcineanu şi Edgar Quinet. De altfel, la Universitate, lucrările la parcare au început deja, însă au fost îngreunate de descoperirile arheologice. Cea mai mare parcare subterană va fi construită însă la Piaţa Alba Iulia: la capacitate maximă, ea va găzdui 1.400 de maşini.

Şi clădirile din Capitală se modernizează. Primăria promite să reabiliteze până la sfârşitul anului toate şcolile pentru care s-a obţinul finanţare europeană. În plus, în sectoarele doi şi şase vor fi construite două centre de sănătate, cu bazine de înot şi săli multifuncţionale.

Iar de anul acesta încep lucrările la Arena Bucureştiului, o construcţie de trei ori mai mare decât Sala Polivalentă. Situată tot în zona Tineretului, sala va avea o capacitate de 16.000 de locuri şi va costa peste 50 de milioane de euro.

×
Subiecte în articol: Capitală santier lucrari pasaj
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close