Antena 3 CNN Actualitate Carmen Avram, despre nominalizările la NY Festivals: E o competiţie atât de mare încât aproape că îţi e frică să speri la ea

Carmen Avram, despre nominalizările la NY Festivals: E o competiţie atât de mare încât aproape că îţi e frică să speri la ea

Carmen Avram, despre nominalizările la NY Festivals: E o competiţie atât de mare încât aproape că îţi e frică să speri la ea
Sursa foto: Foto captura Antena 3
31 Ian 2013   •   23:09

Mihai Gâdea i-a adus în ediţia de joi seară a emisiunii "Sinteza Zilei" pe cei care au făcut ca postul de ştiri Antena 3 să fie singurul din România nominalizat în finala premiilor pentru cele mai bune filme şi programe TV din întreaga lume, acordate anual de către New York Festivals:  Carmen Avram, Carmen Moise, Cristian Tamas şi Lenard Zsolt.

"Este neaşteptat. Pentru că este o competiţie atât de mare încât aproape că îţi e frică să speri la ea. Noi am trimis materialele cu câteva luni în urmă, aproape că uitasem de ele pentru că ne pregătim pentru Sezonul 5 şi suntem din nou în febra creaţiei. Nu ne mai gândeam la ele", a declarat Carmen Avram la Antena 3.

Carmen Avram şi echipa emisiunii “În Premieră” au ajuns în finală cu materialul “Ultima frontieră”, la categoriile Docudrama şi Best Editing, si cu reportajul “Pe-un picior de iad” la categoria Best Camerawork.

“Ultima frontieră”, anchetă realizată de Carmen Moise (reporter), Cristian Tamaş (imagine) şi Lenard Zsolt (montaj), spune povestea graniţei de vest a României, o veritabilă fortăreaţă ridicată de regimul comunist împotriva propriului popor, în încercarea de a opri exodul fugarilor spre Occident. A fost Zidul Berlinului pentru români, cu deosebirea ca acest "zid" a fost, de fapt, cea mai sângeroasă frontieră a Europei.

“Pe-un picior de iad”, realizat tot de Carmen Moise, Cristian Tamaş şi Lenard Zsolt, prezintă viaţa mizeră pe care o duc oamenii de la marginea oraşului Baia Mare. Ei locuiesc în case cu şobolani, fără curent, fără apă, fără bani, hrănindu-şi copiii cu mâncare găsită la gunoi, păstrând totuşi, în sărăcia lor inimaginabilă, dragostea faţă de o ţară de la care nu mai aşteaptă nimic.

În competiţia pentru cele mai bune producţii TV şi filme s-au înscris materiale din peste 50 de ţări, fiind prezente nume ca CNN, HBO, SPIEGEL TV, Showtime Networks, BBC Worldwide, Discovery, National Geographic ş.a.






VEZI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII "Sinteza Zilei" DE LA ANTENA 3




×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close