Antena 3 CNN Actualitate Carmen Dan a mers la DGA. Nu se urmărește desființarea direcției

Carmen Dan a mers la DGA. Nu se urmărește desființarea direcției

Carmen Dan a mers la DGA. Nu se urmărește desființarea direcției
24 Apr 2019   •   14:47

Având în vedere recentele discuții din spațiul public privind Direcția Generală Anticorupție (DGA), în cursul zilei de astăzi, ministrul afacerilor interne, Carmen Dan a avut o întâlnire, la sediul DGA, cu factori de comandă, dar și cu personalul de execuție prezent în unitate, ocazie cu care a transmis că prin procesul de reorganizare care a fost solicitat nu se urmărește o desființare a direcției.

Direcția Generală Anticorupție este o structură importantă și reprezentativă pentru MAI. În context, ministrul de interne a transmis că singurul obiectiv al reorganizării este consolidarea activității de prevenire și combatere a corupției și întărire a climatului de integritate din minister, plecând de la o autoevaluare internă.

​Ministrul afacerilor interne a exemplificat nevoia de intensificare a acțiunilor DGA, inclusiv cu recentele evoluții de la nivelul Academiei de Poliție, unde există suspiciuni de comitere a unor fapte grave de amenințare a unui jurnalist interesat de subiectul plagiatelor tezelor de doctorat.

​De asemenea, ministrul de interne a transmis că opiniile exprimate public de directorul general, într-o modalitate pe care și-a asumat-o personal, nu ar trebui să interfereze cu activitatea instituției și cu atingerea obiectivelor acesteia. Ultima reorganizare a DGA a avut loc în anul 2016, urmând aceleași considerente.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close