x close

Carne care ar putea fi contaminată cu virus din China, în 26 de județe din România

de D.G.    |    23 Feb 2020   •   17:05
Carne care ar putea fi contaminată cu virus din China, în 26 de județe din România  817 Foto: pixabay.com

Inspectorii de la Direcția Sanitara Veterinara și pentru Siguranța Alimentelor au efectuat un control în Giurgiu, unde au descoperit carne care ar putea fi contaminată cu virusul din China. Produsul s-a comercializat în alte 26 de județe.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimetelor a fost notificată de Comisia Europeană, în data de 17 ianuarie, privind livrările de produse din carne de pasăre, provenite din fermele de păsări din Ungaria aflate în zona de restricție, din cauza evoluției gripei aviare, cu tipul H5N8, potrivit EVZ.

Potrivit notificării, în perioada 04-11 ianuarie 2020, prin activitățile de comerț intracomunitar, trei unități autorizate din județul Bihor au achiziționat 17.065 de kg carne și organe de curcan, cu termenul de valabilitate cuprins între 9 și 20 ianuarie. Produsele achiziționate de beneficiarii din România erau însoțite de documentele necesare desfășurării activitaților de comerț intracomunitar.

Gripa aviară a izbucnit prima dată în China, această țară menținându-și poziția de vector al acestei boli care afectează atât păsările cât și omul.

Potrivit statisticilor, 60% dintre oamenii care contactează boala nu supraviețuiesc.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati