Carne de pui contaminată cu salmonella, returnată în Ungaria

14 Iul 2007   •   16:12
Carne de pui contaminată cu salmonella, returnată în Ungaria
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a demarat formalităţile pentru returnarea în Ungaria a 10.800 kilograme de aripi de pui congelate, contaminate cu salmonella, aflate în prezent sub sechestru sanitar-veterinar într-un depozit din municipiul Arad. După cum a declarat sâmbătă, dr. Viorel Agud, directorul executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Arad, responsabilii ANSVSA au luat şi obţinut acordul medicului veterinar oficial al unităţii de depozitare din Ungaria privitor la returnarea celor aproape 11 tone de aripi de pasăre contaminate cu salmonella.

“În prezent, se aşteaptă acordul Autorităţii Veterinare Centrale de la Budapesta în vederea returnării la expeditor a cărnii infestate”, a adăugat directorul executiv al DSVSA Arad. Potrivit dr. Viorel Agud, întreaga operaţiune a fost desfăşurată şi gestionată conform Sistemului de Alertă pentru Alimente şi Furaje operaţional în Uniunea Europeană.

Rompres

ExitPOLL
x close