Antena 3 CNN Actualitate Căsătoriile între persoane de acelaşi sex, la un pas de legalizare, din greşeală

Căsătoriile între persoane de acelaşi sex, la un pas de legalizare, din greşeală

Căsătoriile între persoane de acelaşi sex, la un pas de legalizare, din greşeală
16 Feb 2011   •   22:41

Căsătoriile între persoane de acelaşi sex, la un pas de legalizare în România, din neatenţia unui deputat. Parlamentarul a făcut un proiect de lege pentru legalizarea concubinajului. Nu a specificat însă dacă e necesar ca partenerii să fie de sex diferit. A stârnit avalanşe de comentarii.

Violrel Arion s-a gândit că e momentul ca românii care nu vor să se căsătorească să aibă o alternativă. Să meargă la notar şi, printr-o declaraţie, să transforme concubinajul într-o relaţie legală. Motiv de mare bucurie şi pentru cuplurile de homosexuali.

Tudor Covaci trăieşte de 4 ani cu un bărbat. E convins că şi-a găsit jumătatea. Şi vrea drepturi ca oricine altcineva.

“Drepturi patrimoniale, de datorii comune, vorbim despre dreptul de a refuza să depui mărturie împotriva partenerului tău, de dreptul de vizitare în spital, de a adopta copii, protecţie împotriva cazurilor de violenţă domestică. Vorbesc şi de parteneriatul civil sau de o căsătorie legală, civică, prin care o să am parte de nişte drepturi pentru care plătesc în aceeaşi măsură în care plăteşti şi tu”, a declarat Tudor Covaci, homosexual.



Deputatul Viorel Arion a retras legea parteneriatului civil din parlament. A fost prost înţeleasă iniţiativa sa - şi-a motivat sec decizia. Discuţiile au rămas însă, iar speranţele asociaţiilor de homosexuali sunt mai mari ca oricând.

“Într-o zi, autorităţile îşi vor da seama că asta e o realitate care trebuie reglementată”, a declarat Florentina Bocioc, vicepreşedinte ACCEPT. Aşa cum se întâmplă în Spania, Belgia, Olanda, Canada, Africa de Sud, Norvegia şi Suedia, unde cuplurile gay au aceleaşi drepturi ca şi cele heterosexuale.

Majoritatea statelor europene au legiferat concubinajul mai ales din cauza numărului mare de copii născuţi în cupluri necăsătorite. Pe locul întâi se află Islanda cu 65% dintre copii proveniţi din relaţii de concubinaj, urmată de Danemarca şi Suedia. În România aproape jumătate dintre copii se nasc în realaţii de concubinaj.

 

×
Subiecte în articol: casatorii
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close