Antena 3 CNN Actualitate Cât costă acum pe internet o adeverință de vaccinare falsă

Cât costă acum pe internet o adeverință de vaccinare falsă

Specialiştii Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) avertizează cu privire la existența pe internet a unor oferte de vânzare de adeverințe de vaccinare false. Vânzătorii nu se feresc să intre în contact cu posibilii cumpărători și îi asigură de discreție totală.

Cât costă acum pe internet o adeverință de vaccinare falsă
de Gabriel Dano    |    20 Iul 2021   •   18:44

Prețul unei astfel de adeverințe false de vaccinare este 60 de euro, aproximativ 300 de lei.

“Pe Telegram circulă, în anumite grupuri, o ”ofertă” pentru falsificarea adeverinţei de vaccinare, care ar certifica faptul că deţinătorul a trecut prin acest proces. Vorbim despre falsificarea unui document, acţiune ce atrage automat consecinţe penale. Cei care falsifică aceste adeverinţe riscă de la 6 luni la 3 ani de închisoare, iar beneficiarii se pot alege cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă penală, pentru uz de fals”, menţionează CERT-RO, într-o postare publicată, marţi, pe propria pagină de Facebook.

Cei care raportează atacuri sau încercări de atac prin mesaj către conturile de social media ale CERT-RO pot transmite datele despre incident şi la adresa de e-mail [email protected] pentru a accelera investigaţia, mai spune sursa citată.

 

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close