Antena 3 CNN Actualitate Cât de eficiente sunt husele și carcasele pentru smartphone-uri (P)

Cât de eficiente sunt husele și carcasele pentru smartphone-uri (P)

Cât de eficiente sunt husele și carcasele pentru smartphone-uri (P)
22 Apr 2019   •   12:08

Smartphone-ul: cat de mult il iubim! Si totusi, uneori suntem uimiti de cat de neglijenti suntem cu un astfel de device. Conform unor studii, se pare ca jumatate dintre posesorii de smartphone-uri au avut problem prin faptul ca au pierdut sau au distrus acest gadget. Dintre cei care l-au distrus, 37% i-au zgariat ecranul, 29% au varsat lichid pe el, 29% l-au scapat din mana pe scari si 20% au avut un incident si mai neplacut. Aceste procentaje au fost oferite de Kelton Research Smartphone Protection Survey. Tinand cont ca unele smartphone-uri sunt extrem de scumpe, este pacat sa nu le oferim protectia necesara. Insa, exista o astfel de protectie? Daca da, cat de eficienta este ea?

Cauzele prezentate mai sus sunt printre cele mai comune accidente ce pot duce la distrugerea unui smartphone. De aceea, toti producatorii de astfel de device-uri sau cei care se ocupa cu reparatii recomanda folosirea unor huse telefoane. Eficienta lor depinde foarte mult de compatibilitatea pe care acestea o au cu telefonul si, desigur, de calitatea husei. De exemplu, daca ai nevoie de huse Huawei P30 Pro, nu cumpara huse pentru Samsung, doar pentru ca iti place mai mult designul. O husa sau o carcasa nepotrivita modelului tau de telefon iti poate chiar distruge device-ul. Astfel, ca sa nu ai probleme din punct de vedere al calitatii si nici din punct de vedere al aspectului, ar fi recomandabil sa faci aceasta achizitie importanta de la un magazin specializat in vanzarea accesoriilor pentru telefoane. Un asemenea magazin iti va oferi, cu siguranta, o varietate de huse P30 Pro sau pentru orice alt model de telefon doresti.

Cum spuneam, pentru a avea protectia necesara, husele trebuie sa fie de calitate. Husele care ofera o protectie foarte buna sunt poate putin mai scumpe, dar investitia merita. Exista huse care acopera total telefonul, pentru a asigura o protectie a intregii suprafete, si exista carcase care acopera numai partea din spate si au decupaje speciale pentru un acces mai usor la functiile telefonului. Acestea din urma pot fi colorate sau transparente pentru cei care isi doresc sa nu stirbeasca cu nimic din design-ul telefonului. Indiferent de alegerea facuta, o husa sau o carcasa tot este mai buna decat nimic atunci cand vine vorba de protectie. Aceste accesorii te pot scuti de multe neplaceri cum ar fi: zgarieturi ale ecranului, praful care se infiltreaza in anumite spatii ale telefonului, urmele de amprenta si absorbtia socurilor. Desigur, nicio carcasa sau husa din lume nu-ti va proteja telefonul daca il arunci de pe acoperis, insa de la o distanta mica ai toate sansele sa iti salvezi pretiosul device.

Revenind la design, sa nu crezi ca o husa care iti va acoperi smartphone-ul in totalitate ii va rapi din frumusete. Exista huse cu design deosebit, care vor face ca telefonul tau sa arate cool, modern sau elegant, in functie de ceea ce preferi.

Deci, sunt eficiente husele de protectie pentru smartphone-uri? Pana la un anumit punct, da. Asta nu te scuteste de grija pentru device-ul tau. Insa, daca au loc mici incidente din neatentie, sansele ca aparatul ta sa scape teafar sunt mult mai mari.

 

×
Parteneri
Schimbări majore la școlile de șoferi!
x close