Antena 3 CNN Actualitate Tone de gunoaie, aduse din munți de ploile torențiale: 'Nesimțirea poluează și scufundă România'

Tone de gunoaie, aduse din munți de ploile torențiale: 'Nesimțirea poluează și scufundă România'

O catastrofă ecologică! Asta au lăsat în urmă inundaţiile provocate de ploile abundente din ultimele zile. Imaginile au fost postate pe Facebook de primăria oraşului Balş din judeţul Olt. Iar dezastrul s-a produs în zona barajului aflat pe cursul râului Olteţ.

Tone de gunoaie, aduse din munți de ploile torențiale: 'Nesimțirea poluează și scufundă România'
Sursa foto: Foto: Hepta
16 Iun 2020   •   19:34

Filmarea arată o "mare" de deşeuri blocate în faţa pragului înalt de pe cursul râului. Tonele de peturi şi gunoaie s-a adunat din cauza ploilor violente din ultimele zile care "au reînviat" alte cursuri de apă secate, unde oamenii au aruncat deşeuri.

Două excavatoare s-au luptat să împrăştie gunoiul pentru ca apa să poată trece de baraj.

Am început ziua cu un exemplu negativ, "marea" de peturi de pe râul Olteț, un exemplu elocvent despre impactul negativ al omului asupra naturii și efectele devastatorare pe care inconștiența unora le generează asupra mediului șl oamenilor.

Vreau să cred că marea majoritate a românilor suntem responsabili, acționăm echilibrat, rațional și prin acțiunile noastre zilnice protejăm mediul înconjurător.

Şi primarul din Balş s-a pozat langă mormenele de gunoi. Edilul a supravegheat lucrările excavatoarelor.

Zona barajului de pe râul Olteţul a fost curaţată, dar Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare meteorologică Cod Portocaliu, valabilă în intervalul 15 iunie, ora 13.00 – 16 iunie, ora 3.00, pentru toate judeţele din Oltenia.

Fenomenele preconizate sunt cantități însemnate de apă și vânt puternic.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close