Antena 3 CNN Actualitate Câte persoane sunt afectate de noua plată a CAS şi CASS şi ce joburi au

Câte persoane sunt afectate de noua plată a CAS şi CASS şi ce joburi au

Câte persoane sunt afectate de noua plată a CAS şi CASS şi ce joburi au
18 Ian 2017   •   09:40

O organizatie patronala spune ca a centralizat, cu date de la Inspectia Muncii, numarul de angajati din Romania cu salarii afectate de eliminarea contributiilor la asigurarile sociale (CAS) si asigurarile de sanatate (CASS), decisa recent de Guvern. Mai multe categorii de IT-isti, manageri sau bancheri, si implicit firmele la care lucreaza ei, vor fi afectati de eliminarea plafonului.

"Patronatul Investitorilor Autohtoni (PIAROM) intelege ratiunea eliminarii plafonarii la 5 salarii a CAS si CASS, insa remarca ca si in actuala guvernare antreprenorii trebuie sa faca fata unor politici publice lipsite de predictibilitate" - arata organizatia patronala, intr-un comunicat.

PIAROM precizeaza ca a analizat, cu sprijinul Inspectiei Muncii, impactul macro al masurii de eliminare a plafonarii CAS si CASS, pe baza datelor existente in sistemul REVISAL in luna octombrie 2016, corelate cu valoarea salariului mediu brut pe economie la nivelul aceleiasi perioade calendaristice.

"Asa cum arata datele de mai jos, constatam ca cifrele vehiculate public sunt sensibil diferite de realitatile din economie" - sustine sursa citata.

Continuarea, pe startupcafe.ro.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close