Antena 3 CNN Actualitate Câți bani câștigă, de fapt, un preot care are parohie în București? Mulți români visează la acești bani

Câți bani câștigă, de fapt, un preot care are parohie în București? Mulți români visează la acești bani

Ca în orice domeniu, și în cel al preoției veniturile încasate sunt în funcție de experiență și de ierarhie. Astfel, un preot care se află la începutul carierei trebuie să se mulțumeascăcu un salariu net de doar 2.000 de lei. După ceva timp, preotul poate ajunge la un salariu net de 3.000 de lei.

Câți bani câștigă, de fapt, un preot care are parohie în București? Mulți români visează la acești bani
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    04 Aug 2020   •   19:00

Câți bani câștigă preoții cu funcții înalte

Un episcop poate câștiga lunar 5.000 de lei, în timp ce mitropolitul primește la finalul fiecărei luni 7.500 de lei. Preafericitul patriarh Daniel ia 8.000 de lei. La 1 iulie 2017, a intrat în vigoare Legea salarizării unitare, care prevede majorări și pentru preoți.

Cele mai recente s-au făcut de la 1 ianuarie 2019 și vor continua să crească până în 2022. Un preot debutant cu studii superioare va ajunge să aibă un salariu brut de 3.700 de lei, unul de gradul II cu studii superioare se va bucura de 3.900 de lei.

Mesajul surprinzător al noului Arhiepiescop al Sucevei si Rădăuţilor, Calinic Botoșăneanul

Acesta le-a transmis preoţilor şi călugărilor din subordine să nu se mai implice în traficul cu țigări de contrabandă şi traficul de lemn. Reacţia noului şef al Arhiepiscopiei Sucevei vine după ce mai mulţi prelaţi au fost reclamaţi că ar fi implicaţi în astfel de activităţi.

În documentul ce a ajuns la toate bisericile și mânăstirile din subordinea sa, înaltul prelat îi avertizează pe toți preoții și călugării că este interzisă implicarea lor în traficul și contrabanda cu țigări și lemn.

×
Subiecte în articol: preot
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close