Antena 3 CNN Actualitate Câți bani trebuie să economisești lunar pentru a avea o pensie de 1.000 de euro pe lună

Câți bani trebuie să economisești lunar pentru a avea o pensie de 1.000 de euro pe lună

Câți bani trebuie să economisești lunar pentru a avea o pensie de 1.000 de euro pe lună
15 Apr 2019   •   01:27

Dacă nu ai parte de o pensie specială, trebuie să îți faci un plan de economisire cât mai devreme. În funcție de vârsta pe care o ai, trebuie să economisești mai mult sau mai puțin în fiecare lună. Când vorbim de economisire, nu ne referim la strângerea banilor într-un cont curent, ci în diverse alte instrumente, precum acțiuni, aur, obligațiuni etc. Economisirea nu înseamnă doar cont curent și depozite bancare, așa cum învață unele manuale de economie, mare parte dintre acestea fiind realizate chiar de sectorul bancar. Universul investițional este mare.

Investitorii recomandă întotdeauna diversificarea, adică nu investiția într-un singur instrument/produs, ci în mai multe, pe diferite clase de risc. Fiecare persoană este diferită, așa că unele sunt mai dispuse spre risc, altele mai puțin.

Să spunem că ai 20 de ani și intri acum în câmpul muncii. Știi că, în teorie, te pensionezi la 65 sau 67 de ani, dacă ești fată sau băiat. Asta dacă nu se va mări vârsta de pensionare. Te gândești, poate, că îți dorești o pensie de 1000 euro/lună pentru încă 15 ani după ce ai devenit pensionar.

În primul rând, trebuie să nu îți consumi tot salariul.

Mai multe, pe Hotnews.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close