Antena 3 CNN Actualitate Câți infractori a scos din pușcării recursul compensatoriu. Anunțul făcut de Administraţia Naţională a Penitenciarelor

Câți infractori a scos din pușcării recursul compensatoriu. Anunțul făcut de Administraţia Naţională a Penitenciarelor

Câți infractori a scos din pușcării recursul compensatoriu. Anunțul făcut de Administraţia Naţională a Penitenciarelor
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    04 Dec 2019   •   16:31

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a informat miercuri, că, până marţi, au fost înregistrate 22.939 de liberări ca urmare a Legii privind recursul compensatoriu.

„De la data de 19.10.2017 până la data de 03.12.2019, din unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au fost înregistrate 22.939 liberări, dintre care 4.060 liberări la expirarea duratei pedepsei în termen şi 18.879 liberări condiţionate. În perioada anterior menţionată, din totalul liberărilor, au fost înregistrate 2.335 reveniri, în unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor”, a precizat ANP.

Potrivit ANP, nu toţi cei care au revenit în penitenciar au săvârşit fapte de natură penală în perioada postdetenţie.

„Menţionăm că nu toate cele 2.335 reveniri au fost persoane care au săvârşit fapte de natură penală în perioada postdetenţie, o parte dintre acestea având pe rolul instanţelor de judecată şi alte cauze penale, în diferite stadii de instrumentare, la momentul punerii în libertate”, a explicat Administraţia Penitenciarelor. 

Citiți și:

Camera Deputaților a aprobat abrogarea recursului compensatoriu

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close