Antena 3 CNN Actualitate Cauţiuni în dosarul corupţiei din arbitraj: 200.000 lei pentru Penescu, 15.000 pentru Constantin şi Făcăleaţă

Cauţiuni în dosarul corupţiei din arbitraj: 200.000 lei pentru Penescu, 15.000 pentru Constantin şi Făcăleaţă

Cauţiuni în dosarul corupţiei din arbitraj: 200.000 lei pentru Penescu, 15.000 pentru Constantin şi Făcăleaţă
Sursa foto: Penescu
26 Mai 2009   •   12:56

Fostul şef al arbitrilor, Gheorghe Constantin, precum şi finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, află, miercuri, dacă vor fi eliberaţi sau nu pe cauţiune.

Magistraţii Tribunalului Argeş au decis, marţi, ca Penescu să plătească 200.000 de lei cauţiune, în cazul în care verdictul îi va fi favorabil. Pentru Gheorghe Constantin şi Liviu Făcăleaţă, instanţa a fixat cauţiunea la 15.000 de lei, anunţă Mediafax.

Deocamdată, judecătorii au dat o soluţie favorabilă în cazul administratorului firmelor lui Cornel Penescu, Gheorghe Pieca. Tribunalul Argeş a decis să-l elibereze pe cauţiune. El este acuzat de complicitate la dare de mită. Practic, Pieca ar fi cel care a dus banii oferiţi mită arbitrilor, susţin procurorii.

Cererile de eliberare pe cauţiune ale lui Penescu şi Făcăleaţă urmează să fie judecate miercuri dimineaţă, iar cea a lui Gheorghe Constantin, în cursul zilei de vineri.

În dosarul corupţiei din arbitraj, Cornel Penescu şi Liviu Făcăleaţă sunt acuzaţi de dare de mită, iar Gheorghe Constantin şi Cristian Libertatu de luare de mită.

În luna aprilie, judecătorii au decis că aceştia reprezintă un pericol social şi trebuie judecaţi în arest.

Antena3.ro

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close