Antena 3 CNN Actualitate Dr. Andreea Moldovan: "Un copil, bolnav de COVID-19 de la şcoală, şi-a îmbolnăvit părinţii, bunicii, bona, plus un unchi şi o mătuşă"

Dr. Andreea Moldovan: "Un copil, bolnav de COVID-19 de la şcoală, şi-a îmbolnăvit părinţii, bunicii, bona, plus un unchi şi o mătuşă"

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, medicul Andreea Moldovan, a prezentat, marţi, cazul unui elev cu COVID-19 care a îmbolnăvit nouă persoane, membri ai unei familii.

Dr. Andreea Moldovan: "Un copil, bolnav de COVID-19 de la şcoală, şi-a îmbolnăvit părinţii, bunicii, bona, plus un unchi şi o mătuşă"
Sursa foto: Agerpres
de Milena Niță    |    23 Mar 2021   •   14:55

"Este deja absolut halucinant un caz în care un copil bolnav de la şcoală şi-a îmbolnăvit părinţii, cei patru bunici, bona plus un unchi şi o mătuşă. Deci, practic, este o transmitere extrem de largă şi de intensă", a spus medicul Andreea Moldovan, marţi, potrivit Digi24.

Cazul s-a întâmplat în Bucureşti, mai spune medicul Moldovan.

"Nu am cum să spun că stăm să ne gândim, vedem ce facem. Părerea mea este că e important să ne gândim la nişte măsuri pe care să le luăm acum, care poate că ni se păreau dure, dar nu sunt deloc dure, tocmai ca să avem un orizont de aşteptare că poate în luna aprilie sau în luna mai sau în cursul verii să avem în sfârşit o perioadă mai de relaxare. 

Cumva, atunci când vezi că bulgărele începe să se rostogolească trebuie să iei nişte măsuri să îl opreşti", a recomandat Andreea Moldovan.

"Vă rog din suflet, testaţi şi în şcoli", adaugă secretarul de stat Andreea Moldovan.

Ministrul Educaţiei, cerere către Vlad Voiculescu: Şcolile să fie online doar în localităţile aflate în carantină

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, îi propune ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ca şcolile să treacă în sistem online numai dacă localitatea respectivă este în carantină.

"Vă adresăm rugămintea de a analiza cu celeritate prezenta propunere a Ministerului Educaţiei de modificare a Ordinului nr. 3235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul Sars CoV-2, cu modificările şi completările ulterioare, astfel încât şcolile trec în sistem online numai în situaţia în care la nivelul localităţii este declarată starea de carantină", se arată în adresa trimisă de Cîmpeanu către Ministerul Sănătăţii.

Printre argumentele şefului de la Educaţie se numără faptul că în şcoli se respectă regulile mai strict ca în alte locuri.

Ministerul Sănătăţii ia în calcul să schimbe modalitatea de impunere a carantinei. Se doreşte ca situaţia de la ATI să aibă o mai mare pondere atunci când se face calculul. De asemenea, se vrea să se ia în calcul şi numărul de teste efectuate. 

Capitala a depășit rata de incidență de 6 la mie

Carantinarea Bucureștiul ar putea avea loc din moment în moment, în condițiile în care, marţi, rata de infectare în Capitală a trecut de 6 la mie.

"Indicele comunicat de DSP pentru București este de 6,22 la mie, fapt care ne determină să cerem tuturor membrilor CBMSU ca până la finele zilei să ne transmită propuneri.

În același timp, așa cum am discutat ieri, așteptăm analiza DSP", a spus prefectul Capitalei, marţi, pentru Antena 3. 

Rata de infectare în București este de 6,22 de cazuri la mia de locuitori, rată de infectare care îndreaptă Capitala spre carantinare. Decizia finală este la mâna prefectului și a membrilor de la comitetul de situații de urgență. 

Ieri, rata de incidență era în București de 5,67 de cazuri la mia de locuitori, iar duminică 5,33.

 

×
Subiecte în articol: Andreea Moldovan elev COVID-19
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close