Antena 3 CNN Actualitate Caz incredibil! O femeie a născut gemeni în două oraşe diferite

Caz incredibil! O femeie a născut gemeni în două oraşe diferite

Caz incredibil! O femeie a născut gemeni în două oraşe diferite
Sursa foto: Foto: abc.net.au
15 Iul 2011   •   22:45

Sunt gemeni, dar vor avea certificate de naştere emise in localităţi diferite. Unul s-a născut acasă, în comuna Trifeşti, celălalt, câteva ore mai târziu si 40 de kilometri mai departe, la maternitatea Elena Doamna din Iaşi. Mama băieţilor a dus sarcina la termen fără să fi făcut măcar un control medical şi nu ştia că are gemeni.

Doina are 41 de ani şi este o femeie simpla, de la ţară. Mai are acasă cinci băieţi. Cel mic are doi ani, cel mare, 21. Cînd a decis să nu meargă la niciun control medical, femeia ştia la ce riscuri se expune. A avut însă noroc, a trecut cu bine peste cele nouă luni de sarcină şi a născut acasă, aşa cum a mai făcut-o de trei ori.

Soacra femeii, care a asistat-o pe aceasta pe post de moaşă, şi-a dat seama, după ce a ieşit primul copil, că ceva nu este în regulă. Două ore mai târziu, femeile au chemat ambulanţa.

Spre norocul mamei şi copilului nenăscut, acesta se afla într-o pungă amniotică separată şi a putut fi salvat de către medici.

Soţul Doinei a aflat abia azi că nevasta a mai nascut un copil, la spital.

Medicii avertizează că sarcinile neurmărite şi naşterile neasistate se pot transforma din motive de bucurie, în tragedii. De aceea, le sfătuiesc pe femei să se prezinte din timp la control.

 


×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close