Antena 3 CNN Actualitate Cazul celor două femei bolnave, mamă şi fiică, în atenţia Ministerului Muncii, după ce a fost sesizat de Antena 3

Cazul celor două femei bolnave, mamă şi fiică, în atenţia Ministerului Muncii, după ce a fost sesizat de Antena 3

Cazul celor două femei bolnave, mamă şi fiică, în atenţia Ministerului Muncii, după ce a fost sesizat de Antena 3
Sursa foto: Foto: VideoNews
02 Sep 2011   •   17:10

Cazul femeilor care locuiesc în remorca unui camion, prezentat de Antena 3, a ajuns în atenţia Ministerului Muncii. Secretarul de stat în Ministerul Muncii Nicolae Ivăşchescu a stat de vorbă cu cele două femei. Este vorba despre o tânără bolnavă de cancer şi de mama ei, care suferă de asemenea de multe afecţiuni grave. Cazul celor două a fost prezentat la Antena 3 în emisiunea Ştirea Zilei.

Coşmarul celor două femei care locuiau într-un camion s-a terminat. Secretarul de stat Nicolae Ivăşchescu a mobilizat în mai puţin de două ore o întreagă echipă a Direcţiei de Asistenţă Socială din sectorul 6 pentru a le ajuta. Femeile au fost duse într-un adăpost unde vor primi hrană şi asistenă medicală.

Problemele celor două femei au început în 2001, în momentul în care mama vitreagă a Aureliei Onea le-a declarat moarte atât pe ea cât şi pe fiica ei, apoi le-a vândut locuinţa.

În ultimii 10 ani, Aurelia a avut mai multe slujbe. A lucrat chiar şi ca profesoară la o facultate din Galaţi.  S-a îmbolnăvit însă grav, la fel ca şi fiica ei şi şi-a pierdut locul de muncă. Ultimii bani s-au dus pe tratamentele lor şi când nu au mai avut cu cu ce plăti chiria, au ajuns să trăiască în remorca unui camion.

Izabela, fiica Aureliei, este absolventă a Facultăţii de Limbi Stăine şi are un atestat de limba turcă. Ea este, însă, grav bolnavă şi nimeni nu vrea s-o angajaze tocmai din cauza bolilor de care suferă.

Cele două femei trăiesc acum doar din mila oamenilor.

Cazul celor două femei a fost comentat şi de fostul preşedinte al României, Ion Iliescu. El le-a cerut guvernanţilor să ia măsuri pentru ca astfel de cazuri să nu mai existe.

Pentru că statul român oferă protecţie mai mult pe hârtie, celor două femei nu le mai rămâne acum, decât să spere că oameni cu suflet le vor întinde o mână de ajutor.

 


×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close