CCR a decis: Secția de investigare a magistraților este constituțională

13 Mar 2019   •   14:35
CCR a decis: Secția de investigare a magistraților este constituțională

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis că Secția de investigare a magistraților este constituțională.

CCR a discutat sesizarea PNL şi USR privind legea de aprobare a OUG referitoare la operaţionalizarea Secţiei de investigare a magistraţilor. 

În decembrie 2018, PNL şi USR au sesizat CCR în privinţa proiectului de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 90/2018 referitoare la operaţionalizarea Secţiei de investigare a magistraţilor. 

"Avem motive atât cu privire la modul în care a fost adoptată această OUG, precum şi modalitatea exactă în care au fost formulate textele normative din cuprinsul OUG. Am solicitat CCR să sesizeze Curtea de Justiţie a UE cu un număr de patru întrebări preliminarii, care, sperăm noi, odată trimise Curţii Europene şi Curtea Europeană pronunţându-se asupra acestor întrebări, va lămuri pentru totdeauna pe fiecare dintre noi dacă raportul MCV, rapoartele din desfăşurarea activităţii de monitorizare, control şi verificare al nostru sunt obligatorii", explica, atunci, deputatul liberal Ioan Cupşa. 

Deputatul USR Stelian Ion preciza că partidul său consideră recomandările din rapoartele MCV obligatorii pentru România. 

Parteneri
x close